Σαουδική Αραβία: Drone από αντάρτες Χούθι άφησε θραύσματα κοντά στο αεροδρόμιο Άμπχα

Σαουδική Αραβία: Drone από αντάρτες Χούθι άφησε θραύσματα κοντά στο αεροδρόμιο Άμπχα

Ο υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας συνασπισμός που μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούθι ανακοίνωσε σήμερα ότι αναχαίτισε μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που εξαπέλυσε η υποστηριζόμενη από το Ιράν οργάνωση εναντίον του βασιλείου, το οποίο όμως άφησε θραύσματα στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο Άμπχα της Σαουδικής Αραβίας, ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

Το συμβάν δεν προκάλεσε απώλειες, σύμφωνα με την ανακοίνωση του συνασπισμού που μεταδόθηκε από το δίκτυο Ekhbariya TV. Το drone, το οποίο έφερε εκρηκτικά, εκτοξεύθηκε προς την κατεύθυνση του αεροδρομίου Άμπχα, που βρίσκεται στη νότια Σαουδική Αραβία κοντά στα σύνορα με την Υεμένη.

Οι Χούθι υποστηρίζουν ότι εξαπέλυσαν επιθέσεις που έπληξαν ένα αεροδρόμιο ή μια στρατιωτική αεροπορική βάση στη νότια Σαουδική Αραβία σχεδόν κάθε μέρα τις τελευταίες 10 μέρες.

Ο συνασπισμός υποστηρίζει ότι αναχαιτίζει και καταστρέφει τα περισσότερα από αυτά, όμως την περασμένη Τετάρτη το Ριάντ ανέφερε πως μια επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε πολιτικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Άμπχα.

Ο συνασπισμός παρενέβη στην Υεμένη το 2015, υποστηρίζοντας της κυβερνητικές δυνάμεις στη μάχη τους εναντίον των Χούθι που ελέγχουν την πρωτεύουσα και τις πιο πολυπληθείς περιοχές. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ προσπαθούν να αναβιώσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες προκειμένου να τερματιστεί ο πόλεμος, ο οποίος σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ