Πρόβα τζενεράλε στην Ακρόπολη

Πρόβα τζενεράλε στην Ακρόπολη
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δοκιμαστική μεταφορά εκθεμάτων από το παλαιό μουσείο της Ακρόπολης στο νέο μουσείο.

Οι τρεις γερανοί που στήθηκαν ένας στη νότια πλευρά του Βράχου, ένας στο Θέατρο του Διονύσου και ένας στο νέο Μουσείο Ακρόπολης, παρέλαβαν το κιβώτιο το οποίο δοκιμαστικά περιλάμβανε έναν μαρμάρινο ογκόλιθο 2,5 τόνων.

Η τελική μεταφορά θα αρχίσει την Κυριακή 14 Οκτωβρίου όπου με τη βοήθεια τριών γερανών θα γίνει η μεταφορά της δυτικής Ζωφόρου του Παρθενώνα, που είναι από τα βαρύτερα εκθέματα. Η Ζωφόρος θα τοποθετηθεί στον τελευταίο όροφο του Μουσείου, στη λεγόμενη αίθουσα του Παρθενώνα.

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την έναρξη της μεταφοράς των εκθεμάτων από το παλιό στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης σε συνέντευξη τύπου.

Το εγχείρημα της μεταφοράς των εκθεμάτων του παλιού Μουσείου της Ακρόπολης στο νέο Μουσείο βρίσκεται στα καλύτερα χέρια. Στα χέρια ανθρώπων με γνώση, εμπειρία και το κυριότερο με υψηλό αίσθημα ευθύνης. Είμαι βέβαιος ότι θα περατωθεί με ασφάλεια. Το νέο Μουσείο Ακρόπολης θα καταρρίψει τις προφάσεις περί έλλειψης σύγχρονων χώρων που θα φιλοξενήσουν αρχαιότητες, κατέληξε ο κ. Λιάπης.

Πηγή: skai.gr