Πώς το smartphone σας γίνεται κομβικό εργαλείο της επιχείρησής σας

Κάθε ιδιοκτήτης ή στέλεχος μίας επιχείρησης γνωρίζει πόσο δύσκολο είναι να μπορεί να διαχειρίζεται τα τρέχοντα θέματα σε ό,τι την αναφορά όταν βρίσκεται εκτός γραφείου, σε συνεχή ραντεβού ή όταν απουσιάζει από τη βάση του. Όμως, τα τελευταία χρόνια, οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, των smartphones, αλλά και των συνδέσεων στο Διαδίκτυο, έχουν ως αποτέλεσμα να βελτιώσουν σημαντικά τα πράγματα σε αυτό τον τομέα, καθώς μπορεί κάποιος πλέον από το κινητό του όχι απλά να επικοινωνεί με την ομάδα του, αλλά να έχει πρόσβαση σχεδόν σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ακόμη και από απόσταση. Μπορεί να διαχειρίζεται όλες τις εκκρεμότητες, να αναθέτει εργασίες, να διαχειρίζεται παραγγελίες, να διεκπεραιώνει ό,τι αφορά τα οικονομικά θέματα, να πραγματοποιεί ή να δέχεται πληρωμές κ.ά. - και όλα αυτά από την οθόνη του κινητού του. Πρόκειται, αναμφίβολα, για ένα δυνατό εργαλείο που, πέρα από τις προσωπικές  επαφές, αναλαμβάνει πλέον και ισχυρό επαγγελματικό ρόλο.

Έλεγχος εκκρεμοτήτων και διαχείριση υποχρεώσεων
Ακόμη και αν οι υποχρεώσεις σας είναι άπειρες και η διαχείρισή τους σας δυσκολεύει όταν είστε μακριά από το γραφείο σας, λύσεις υπάρχουν, αρκεί να κοιτάξετε το κινητό σας. Υπάρχουν εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τον χρόνο σας και να βλέπετε τις εκκρεμότητες και τις εργασίες σας ακόμη και εν κινήσει. Μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν δυνατότητες συγχρονισμού ανάμεσα σε υπηρεσίες και εφαρμογές που μπορεί να χρησιμοποιείτε στο σταθερό σας υπολογιστή ή το laptop σας με αντίστοιχες στο smartphone σας, ώστε να δουλεύετε από παντού και συνεχόμενα. Αναζητήστε την αντίστοιχη ρύθμιση στο λειτουργικό σας σύστημα ή στις εφαρμογές που παρέχει ο κατασκευαστής της φορητής σας συσκευής. 

Επικοινωνία με τους συνεργάτες σας όπου και αν είστε
Όπου και αν βρίσκεστε, εντός ή εκτός γραφείου, μπορείτε πλέον να είστε δίπλα στους συνεργάτες σας, μέσω του κινητού σας. Χρησιμοποιώντας εφαρμογές βιντεοεπικοινωνίας, μπορείτε να οργανώσετε συναντήσεις, ακόμη και αν βρίσκεστε σπίτι ή στην άκρη του κόσμου ή και οι συνεργάτες σας βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία. Μπορείτε ακόμη με apps να αναθέσετε ή να διαχειριστείτε projects με απαράμιλλη ευκολία από την οθόνη του smartphone σας. Ό,τι και αν έχετε να διαχειριστείτε πλέον γίνεται ακόμη και από τον δρόμο, μέσα από ένα ταξί ή όταν βρίσκεστε στο χώρο αναμονής για ένα σημαντικό meeting. Και μην ξεχνάτε πως δύσκολα θα βρείτε υπηρεσία που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας ή οποία δε διαθέτει σχετικό app για κινητό, οπότε απλά αναζητήστε το στο κατάστημα εφαρμογών του smartphone σας και εγκαταστήστε το.

Διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης από το κινητό σας
Τα πάντα πλέον βρίσκονται στα social media και όλοι γνωρίζουν ότι αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για τη δουλειά σας. Ένας σημαντικός τους ρόλος αφορά την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών σας, κάτι που δε γίνεται βέβαια μόνο με διαφημίσεις (τρέχοντας προωθητικές καμπάνιες για να ενισχύσετε το brand σας αλλά και να διαφημίσετε συγκεκριμένα προϊόντα και νέες υπηρεσίες) αλλά και δημιουργώντας κοινότητες μέσω των οποίων μπορείτε να επικοινωνείτε με τους πελάτες σας και να προωθείτε ενημερώσεις σχετικές με το αντικείμενό σας. Όλα τα social media διαθέτουν εφαρμογές για κινητά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανεξάρτητες πλατφόρμες διαχείρισης για ακόμη μεγαλύτερη οργάνωση. 

Έλεγχος των οικονομικών σας πιο εύκολα και mobile από ποτέ
Πλέον, από το smartphone σας, μέσω της mobile εφαρμογής της τράπεζάς σας, μπορείτε να κάνετε τα πάντα. Εφαρμογές όπως το Business App σάς επιτρέπουν να καλύπτετε τις τραπεζικές ανάγκες της επιχείρησής σας από το κινητό ή το tablet σας όπου και αν βρίσκεστε. Έτσι, μπορείτε να βλέπετε το συνολικό υπόλοιπο όλων των λογαριασμών της επιχείρησης και το υπόλοιπο κάθε λογαριασμού σας, τις κινήσεις για κάθε λογαριασμό σας, το υπόλοιπο των πιστωτικών καρτών της εταιρείας και το ιστορικό των κινήσεών σας, τα δάνειά σας και το ιστορικό των κινήσεών τους ή τα ασφαλιστικά και τα επενδυτικά προϊόντα σας - όλα από το κινητό σας. 

Το POS γίνεται Smart POS και είναι πλέον στο smartphone σας
POS στο κινητό; Και όμως ναι, χάρη σε ένα νέο app, με την ονομασία Smart POS. Η Eurobank προσφέρει αυτό το app, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις-πελάτες της να μετατρέπουν το Android κινητό τους σε POS. Μέσω αυτής της υπηρεσίας, η τράπεζα αξιοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας tap to phone και προσφέρει έναν σύγχρονο τρόπο πληρωμής ανέπαφων συναλλαγών χωρίς κόστος για την επιχείρηση (παρά μόνο την προβλεπόμενη προμήθεια εκκαθάρισης των συναλλαγών), με στόχο να στηρίξει την επιχείρηση στη μετάβασή της στην νέα εποχή των συναλλαγών μέσω POS. 

Η υπηρεσία είναι δωρεάν και, μέσω της εφαρμογής Merchant Portal, παρέχει, σε όσους τη χρησιμοποιήσουν, αυτονομία στη διαχείριση του Smart POS προσαρμοσμένη στις δικές τους ανάγκες, ενώ είναι σημαντικό ότι δεν απαιτείται επένδυση για την αγορά κάποιου εξοπλισμού. Να σημειώσουμε ότι έχει λάβει πιστοποίηση από τη Visa και τη MasterCard, ενώ δεν αποθηκεύει τα δεδομένα των καρτών των πελατών. Ενδεικτικοί κλάδοι που μπορούν να αξιοποιήσουν την υπηρεσία είναι εστιατόρια-cafe, κάθε είδους υπηρεσίες delivery και ταχυμεταφορών, ταξί, καθώς και ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε τρία απλά βήματα, ο έμπορος δέχεται πληρωμές με κάρτα ή ψηφιακό πορτοφόλι εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια μέσα από την εφαρμογή, ενώ υπάρχει δυνατότητα αποδοχής όλων των ποσών και όλων των καρτών άλλων τραπεζών. Παράλληλα, το διαχειριστικό εργαλείο επιτρέπει τη σύνδεση απεριόριστων χρηστών της επιχείρησης και με διαφορετικά κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: skai.gr