εθνική οδός

Κακοκαιρία Barbara: Άνοιξαν Εθνική και Αττική Οδός και για τα βαρέα οχήματα

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, αυτή την στιγμή παρατηρείται ύφεση των φαινομένων και οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία. Ωστόσο, η εικόνα μπορεί να αλλάξει αργότερα

Κλείσιμο

Πορτοκάλια και αντιγήρανση

Τα πορτοκάλια προσφέρουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση από ό,τι η σκέτη βιταμίνη C, σύμφωνα με νέες μελέτες στην Ιταλία.

Η έρευνα αποδεικνύει ότι τα φρούτα περιέχουν άγνωστες ουσίες που προστατεύουν τα κύτταρα από τη γήρανση.

Η Σερένα Γκουαρνιέρι του Πανεπιστημίου του Μιλάνου χώρισε τους εθελοντές της μελέτης σε τρεις ομάδες. Η πρώτη ήπιε ένα ποτήρι χυμό σαγκουίνι, που περιείχε 150 mg βιταμίνη C, η δεύτερη ένα ποτήρι νερό με την ίδια ποσότητα βιταμίνης C, και η τρίτη ένα ποτήρι ζαχαρόνερο.

Δείγματα αίματος των εθελοντών εξετάστηκαν 3 και 24 ώρες αργότερα και διαπιστώθηκε ότι τα επίπεδα βιταμίνης C είχαν αυξηθεί εξίσου στις δύο πρώτες ομάδες.

Στα δείγματα προστέθηκε στη συνέχεια υπεροξείδιο του υδρογόνου, το οποίο είναι γνωστό ότι προκαλεί οξειδωτικές βλάβες στο DNA των κυττάρων. Οι βλάβες ήταν σαφώς περιορισμένες στην ομάδα που είχε πιει χυμό πορτοκαλιού, όχι όμως και στις δύο άλλες ομάδες.

Τα αποτελέσματα, αναφέρει το Nature.com, φαίνεται να διαψεύδουν παλαιότερη μελέτη, στην οποία η σκέτη βιταμίνη C ασκούσε προστατευτική δράση.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο British Journal of Nutrition.
Πηγή: skai.gr