Κλείσιμο

Ώρα για Φαγητό με την Αργυρώ: Οι συνταγές της εβδομάδας για μετά το Πάσχα (pic)

Η όρεξη της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για νόστιμα μαγειρέματα παραμένει αμείωτη. Την εβδομάδα μετά το Πάσχα, η αγαπημένη μας σεφ προτείνει όχι μόνο πρωτότυπες συνταγές αλλά και ιδιαίτερα οικονομικές λύσεις. Σε πολλές από αυτές αξιοποιεί ότι περίσσεψε από το εορταστικό μας τραπέζι, δημιουργώντας λαχταριστά και απολαυστικά πιάτα. Από την Τρίτη 4 έως την Παρασκευή 7 Μαΐου, στις 11.30 είναι Ώρα για Φαγητό στον ΣΚΑΪ.

Τρίτη 4 Μαΐου – Μαγειρικό Σχολείο

Η Αργυρώ ξεκινά, δείχνοντάς μας τη σωστή τεχνική για να φτιάξουμε καριόκες με το τσουρέκι που περίσσεψε. Ένα τέλειο γλυκό που θα λατρέψουμε όλοι. Συνεχίζει με κρεατόπιτα με το αρνί που μας έμεινε, εξίσου νόστιμη και εντυπωσιακή. Για το τέλος, η Αργυρώ δείχνει πώς να φτιάξουμε ένα ιδιαίτερα πρωτότυπο σνακ, τα γεμιστά αυγά. Γεμιστά με φρέσκο τυρί κρέμα, τραγανό μπέικον και σπανάκι. Μία νόστιμη συνταγή για να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά αυγά που περίσσεψαν.

Τετάρτη 5 Μαΐου – Γλυκά & Αλμυρά

Με τρεις απίθανες συνταγές μάς υποδέχεται σήμερα η αγαπημένη μας μαγείρισσα. Ξεκινάει με μία πολύ νόστιμη κοτόπιτα, χωρίς φύλλο, που φτιάχνεται με λωρίδες κοτόπουλου. Συνεχίζει με μία θρεπτική συνταγή, τα τσιγαριαστά χόρτα με τομάτα και αυγά. Μία συνταγή που συναντάμε πολύ συχνά στο μεγαλύτερο μέρος της νησιωτικής Ελλάδας και απαιτεί ελάχιστο χρόνο προετοιμασίας. Για το τέλος, ετοιμάζει ένα θεϊκό γλυκό για όλο τον χρόνο, ένα σούπερ απολαυστικό γιαουρτογλυκό με μπισκότα και καραμέλα.

Πέμπτη 6 Μαΐου – Απλά & Μαγικά

Το σημερινό μενού περιλαμβάνει συνταγές απλές αλλά μαγικές. Ξεκινάει με μία παραδοσιακή συνταγή από την Κέρκυρα, το κριθαράκι κολοπίμπιρι. Είναι πιάτο που το βρίσκουμε κάθε μέρα στα περισσότερα κερκυραϊκά τραπέζια και είναι ιδανικό για vegan διατροφή. Συνεχίζει με μία πίτσα χωρίς γλουτένη, εύκολη και θρεπτική, που μπορούμε να τρώμε χωρίς τύψεις. Η εκπομπή κλείνει με λεμονάτα φυτικά μπιφτέκια με σάλτσα μουστάρδας. 

Παρασκευή 7 Μαΐου – Νόστιμα και Λαχταριστά

Η Αργυρώ μαγειρεύει σήμερα κοτόπουλο πεταλούδα σε μία αρωματική μαρινάδα που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη. Το κοτόπουλο μαγειρεύεται σε σχάρα και ο χρόνος προετοιμασίας είναι ελάχιστος. Στη συνέχεια, μαγειρεύει ατομική πίτα τσιγγάνα, ένα σνακ που συνηθιζόταν στις καντίνες του δρόμου σε όλο τον κόσμο. Γεμιστή, άλλες φορές με σάλτσα τομάτας και αλλαντικά, με σάλτσα μπεσαμέλ ή και τυριά. Το μυστικό της; Το σωστό "σφράγισμα" με σταυρωτό τρόπο, σαν φάκελος. Για το τέλος, ετοιμάζει παέγια με θαλασσινά. Ένα πιάτο που οφείλει την καταγωγή του στη Βαλένθια, στην ανατολική ακτή της Ισπανίας, ενώ το όνομά του προέρχεται από το ειδικό σκεύος, στο οποίο μαγειρεύεται, την παεγιέρα.

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ: 
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2020-2021

Πηγή: skai.gr