Ο Χάρι Πότερ γυμνός

Ο Χάρι Πότερ γυμνός
Είναι γνωστός ανά την υφήλιο, απλώς ως Χάρι Πότερ, λίγοι όμως θα ανεγνώριζαν τον ηθοποιό Ντάνιελ Ράντκλιφ στο νέο του ρόλο. Εμφανίζεται σε θέατρο του Λονδίνου, όπου υποδύεται το βασικό ρόλο στο "Έκβους" του Πίτερ Σάφερ - και μάλιστα γυμνός.

Είναι τέτοια η απήχηση και ανθεκτικότητα της βιομηχανίας Χάρι Πότερ, που ο νεαρός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ θα πρέπει να νόμισε ότι ποτέ δεν θα κατάφερνε ν' απαλλαγεί από τα γυαλιά και το μαγικό ραβδί που του χάρισαν τόση επιτυχία. Ωστόσο, μόλις έκανε την παρθενική του εμφάνιση στη σκηνή, και γνώρισε επιτυχία--με τρόπο μάλλον θεαματικό.

Το "Έκβους" είναι ένα σκοτεινό έργο για την ψυχασθένεια, την εφηβική σεξουαλικότητα και για ένα αγόρι που τυφλώνει έξι άλογα. Υπάρχει επίσης το λεπτό θέμα της γύμνιας επί σκηνής. Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ όμως έχει τη διάθεση να ριψοκινδυνεύσει:

"Ήταν ρίσκο, αλλά ερεθιστικό. Αν δεν διακινδυνεύεις ποτέ τίποτε, η ζωή θα είναι απαίσια, δυσάρεστη και βαρετή".

Τον ενοχλεί που ο κόσμος επικεντρώνει στη γύμνια και στη συγκεκριμένη σκηνή, που είναι ένα πολύ μικρό μέρος του έργου; Μήπως δίνει όμως έμφαση επειδή τον βλέπει ως Χάρι Πότερ;

"Δεν είναι μεγάλο μέρος του έργου, θα πρέπει να είναι γύρω στα τέσσερα λεπτά, όχι παραπάνω... Κι είναι, πιστεύω, μια πολύ καλή σκηνή... Και παρ' όσα άφησαν να εννοηθεί οι εφημερίδες, δεν υπήρξε πρόθεση για αναίτια γύμνια".

Πολλές οι προσδοκίες, αλλά και μεγάλη η νευρικότητα, για την πρεμιέρα. Δεν παραχωρήθηκαν συνεντεύξεις. Και μολονότι το κοινό που χειροκρότησε όρθιο δεν ήταν τόσο εκδηλωτικό κατά τα άλλα, οι παρόντες αστέρες ξέσπασαν σε ενθουσιώδη εγκώμια.

Είναι πιθανό βέβαια να έχουμε πρωτοσέλιδα, όπως "Ο Χάρι Πότερ γυμνός έχει οργασμό επί σκηνής και καπνίζει τσιγάρο", αλλά αυτή είναι η δουλειά των ταμπλόιντ.

Έτσι ο Ράντκλιφ ίσως αποδειχθεί από τους πιο θαρραλέους νέους ηθοποιούς που έχουν κοσμήσει τη σκηνή με την παρουσία τους.

Πάντως, ό,τι και να πουν οι κριτικοί, ο Ντάνιελ Ράντκλιφ έχει αρκετούς οπαδούς για να επιτύχει εμπορικά η παράσταση. Ευτυχώς για τον ίδιο, οι κριτικοί τον ονόμασαν "Μάγο του Γουέστ Εντ".


Οι ειδήσεις του BBC World μεταδίδονται στα ελληνικά από την Τηλεόραση του ΣΚΑΪ από Κυριακή έως Παρασκευή στις 18.35 και στις 21.35.
Πηγή: Πηγή: BBC