Ο Τζεφ Μπέζος περνάει καλά στο Λονδίνο με τη σύντροφό του και οι εργαζόμενοι στην Amazon… «κλαίνε»

Περισσότεροι από 700 υπάλληλοι στο Έσσεξ σταμάτησαν να εργάζονται μετά τις αποκαλύψεις ότι το ωρομίσθιό τους θα αυξηθεί κατά μόλις 35 πένες!

Οι εργαζόμενοι της Amazon σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους μισθούς, ενώ το πλούσιο αφεντικό τους κάνει βόλτες στο Λονδίνο με τη φίλη του, γράφει χαρακτηριστικά η «Daily Mail». 

Περισσότεροι από 700 υπάλληλοι στο Έσσεξ σταμάτησαν να εργάζονται μετά τις αποκαλύψεις ότι το ωρομίσθιό τους θα αυξηθεί κατά μόλις 35 πένες (0, 41 λεπτά)!  

Οι εργαζόμενοι στο Κόβεντρι, στο Στάφορντσαϊρ, στο Μπρίστολ και στο Ράγκλεϊ διαμαρτυρήθηκαν, επίσης, για να εξασφαλίσουν υψηλότερους μισθούς. 

«Ήμασταν δίπλα τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και φροντίσαμε να συνδεθεί η χώρα. Η Amazon ήταν ένας από τους τρόπους με τους οποίους στάλθηκαν τα τεστ Covid στους ανθρώπους και ήμασταν εκεί και διασφαλίσαμε ότι η χώρα λειτουργούσε», είπε εργαζόμενος της Amazon. Και συνέχισε: «Το να παίρνεις μόνο 35 πένες είναι προσβολή. Αγχώνομαι και μόνο που σκέφτομαι τους υψηλούς λογαριασμούς ενέργειας και αυτές οι 35 πένες δεν πρόκειται να καλύψουν τίποτα».

Κι όλες αυτές οι αντιδράσεις συμβαίνουν τη στιγμή, που το αφεντικό της Amazon, Τζεφ Μπέζος, εντοπίστηκε να επισκέπτεται εστιατόρια στο Λονδίνο, στο πλαίσιο ενός πλούσιου ταξιδιού με τη φίλη του, Λόρεν Σάντσεζ.

Ο 58χρονος Τζεφ εθεάθη με τη Λόρεν στο ξενοδοχείο Ham Yard Hotel στο Σόχο αυτή την εβδομάδα, σε ένα διάλειμμα που περιελάμβανε ιδιωτική ξενάγηση στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και δείπνο στο εστιατόριο «The Twenty Two», όπου δείπνησε και ο Τομ Κρουζ.

Ο αμερικανικός τεχνολογικός και λιανικός «γίγαντας» είδε τις πωλήσεις του στο Ηνωμένο Βασίλειο να ξεπερνούν τα 23 δισεκατομμύρια λίρες πέρυσι.

Πηγή: skai.gr