Θύματα εκφοβισμού και βίαιων συμπεριφορών έχουν πέσει τα μέλη της ΚΕΔ τα τελευταία χρόνια.

Με αφορμή την επίθεση που δέχτηκε από αγνώστους στο σπίτι του στον Αγιο Δημήτριο τα ξημερώματα του Σαββάτου (17/10) ο υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών στους αγώνες της Super League, Φραγκίσκος Σωμαρακάκης, το SoccerPlus θυμίζει τις επιθέσεις που έχουν δεχτεί μέλη της ΚΕΔ, χωρίς καμία απόπειρα να συσχετίσει τις επιθέσεις είτε με τα κατηγορούμενα μέχρι πρότινος μέλη της ΚΕΔ, στο πλαίσιο της υπόθεσης της "εγκληματικής οργάνωσης", ούτε με το χαμηλό επίπεδο τη διαιτησίας στην Ελλάδα που αποτελεί ευθύνη της ΕΠΟ, η οποία με αμφιλεγόμενες επιλογές και πρακτικές συμβάλλει στην διαρκεί απαξίωση και αμφισβήτηση της διαιτησίας και εν γένει του ποδοσφαίρου.

Κύρος Βασάρας: Στις 07/10/2011 δέχτηκε φραστική επίθεση και χτυπήματα από αγνώστους κατά την αποχώρησή του από το "Γ. Καραϊσκάκης", όπου είχε γίνει ο αγώνας Ελλάδα-Κροατία (2-0), όταν είχε την θέση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης.

Βέβαια, αυτή δεν ήταν η πρώτη επίθεση που είχε δεχτεί, καθώς στις 22/03/2010 άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο του κτηρίου που στεγαζόταν το ταξιδιωτικό γραφείο του πετώντας εκρηκτικό μηχανισμό, όταν ήταν υπεύθυνος ανάπτυξης διαιτησίας της ΕΠΟ, ενώ λίγους μήνες αργότερα (30/10/2010) άγνωστοι τον χτύπησαν, ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι του πεθερού του στην περιοχή του Ρέντη, μετά το ντέρμπι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός (2-1), στο οποία ήταν παρατηρητής.

Δημήτρης Καλύβας: Στις 20/08/2013 ο τότε υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών στα ματς της Football League δέχτηκε επίθεση από αγνώστους, μετά από τα τεστ των διαιτητών Γ' Εθνικής και ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, που είχαν γίνει στη Φυλή.

Μάλιστα, οι δύο δράστες επέβαιναν σε μηχανάκι και προσέκρουσαν ελαφρά με το αυτοκίνητό του στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, προκειμένου να τον αναγκάσουν να βγει εκτός του οχήματος για να τον χτυπήσουν.

Γιάννης Τσαχειλίδης: Στις 24/01/2014 δέχτηκε επίθεση από αγνώστους με σπρέι, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του κοντά στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο, όταν ήταν υπεύθυνος για τους ορισμούς των διαιτητών στους αγώνες του Νοτίου και του Βορείου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι δράστες επέβαιναν σε μηχανάκι και σε αυτή την περίπτωση, με τον ένα εξ αυτών να προσπαθεί να τον κρατήσει εντός αυτοκινήτου, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Χριστόφορος Ζωγράφος: Στις 14/11/2014 ο τότε αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ δέχτηκε επίθεση από αγνώστους έξω από το σπίτι του, οι οποίοι τον χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι και στο χέρι.

Μάλιστα, δεν πρόλαβε να αντιδράσει, καθώς μόλις βγήκε από το σπίτι του έχασε τις αισθήσεις του από το χτύπημα που δέχτηκε στο κεφάλι.

Πηγή: soccerplus.gr

Πηγή: soccerplus.gr