Για τις δραματικές εξελίξεις στο Αφγανιστάν μετά και το αιματοκύλισμα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ μίλησε ο Άγγελος Συρίγος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και υφυπουργός Παιδείας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση.

Εξήγησε ότι οι Ταλιμπάν δεν αποτελούν μια ενιαία οργάνωση υπό έναν αρχηγό αλλά ο όρος περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές ομάδες, όλες ένοπλες με διαφορετικούς στόχους.

Ο κ. Συρίγος πρόσθεσε ότι η οργάνωση που αιματοκύλισε το αεροδρόμιο της Καμπούλ θεωρείται η πιο ακραία και πέτυχε τρεις από τους στόχους της: Χτύπησε τους «κακούς» Αμερικανούς, χτύπησε τους «προδότες» που συνεργάζονταν με τους δυτικούς και φεύγουν από την πατρίδα τους και χτύπησε και τους Ταλιμπάν που συνεργάζονται με τους αμερικανούς «για να φύγουν οι προδότες». «Οπότε γι’ αυτούς ήταν το τέλειο χτύπημα» πρόσθεσε.

Ο καθηγητής δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί άτυπα για κάποιες ημέρες η προθεσμία αποχώρησης που λήγει στις 31 Αυγούστου, καθώς μετά το χτύπημα στο αεροδρόμιο η υπόθεση περιπλέκεται και οι έλεγχοι ασφαλείας θα είναι πιο αυστηροί.

Πρόσθεσε ότι κάθε 12 ώρες οι Αμερικανοί απομακρύνουν από το Αφγανιστάν 7.000 άτομα με μεγάλα μεταγωγικά αεροσκάφη.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις