Σύσταση για τoν εμβολιασμό των πιστών, κατά του κορωνοιού, κάνει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου μέσω σχετικής εγκυκλίου, επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση πως «Ασφαλώς κανείς δε θα αναγκαστεί να εμβολιαστεί».

Όπως αναφέρει συγκεκριμένα η εγκύκλιος, : «Τις δύσκολες αυτές στιγμές, που η Πατρίδα μας αντιμετωπίζει τις εντεινόμενες τουρκικές απειλές και επιβουλές με την προσπάθεια επιβολής νέων τετελεσμένων στην Αμμόχωστο ειδικά και στο Κυπριακό ζήτημα γενικότερα, δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάνουμε ανθρώπινες ζωές ή να ταλαιπωρούνται αφάνταστα συνάνθρωποί μας, λόγω της αμέλειας και της αδιαφορίας μας στην τήρηση των απαιτούμενων μέτρων προστασίας από τη νόσο».
Μεταξύ άλλων αναφέρει για τον εμβολιασμό την απόφαση της Ιεράς Συνόδου από την 1η Δεκεμβρίου του 2020 όπου αναφερόταν: «Η Ιερά Σύνοδος … χωρίς να ασπάζεται τη συνωμοσιολογία που αναπτύσσεται γύρω από αυτό το θέμα, και αφού άκουσε με προσοχή τους ειδικούς επιστήμονες που κάλεσε προς τούτο αποφάσισε να συστήσεις στους πιστούς να εμβολιασθούν, εφόσον το συγκεκριμένο εμβόλιο συστήνουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους. Δεν είναι  δυνατόν να αποδώσουμε κανενός είδους συμφέροντα στις Ιατρικές Υπηρεσίες Υγείας του Κράτους παρά μόνο την έγνοια τους για την υγεία του λαού».

Ασφαλώς κανείς δε θα αναγκαστεί να εμβολιαστεί. Τονίζουμε όμως ότι η αγάπη και η μέριμνα μας για την προστασία των άλλων επιβάλλουν τον εμβολιασμό. Όσοι αποφασίσουν να εμβολιασθούν ας μην επιβαρύνουν τη συνείδησή τους με ανεδαφικές και αντιεπιστημονικές προλήψεις. Στόχος όλων μας θα πρέπει να είναι να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα και να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά όσο το δυνατό πιο σύντομα η πανδημία.

Είναι ηθική υποχρέωση όλων μας να υπερβούμε τον ατομισμό, τον εγωκεντρισμό, τις φοβίες και τις προκαταλήψεις και να συστρατευθούμε με κάθε δυνατό τρόπο, στην κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, υπακούοντας προθύμως στις ιατρικές μας υπηρεσίες. Αυτό επιτάσσει το χριστιανικό μας καθήκον το οποίο αποτελεί την εκπλήρωση της ύψιστης εντολής της αγάπης προς τον κάθε άνθρωπο», καταλήγει.

Η εγκύκλιος 

 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις