Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Για «δύσκολες ημέρες και εβδομάδες μπροστά μας» στο μέτωπο της πανδημίας έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος έχει αποφασίσει την κατάργηση των νομικών περιορισμών και υποχρεώσεων κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία από την προσεχή Δευτέρα.

Παρόλα αυτά, πρόσθεσε ότι η χώρα συνεχίζει να χτίζει «ένα τείχος ανοσίας εμβολίων» και εκτίμησε ότι με προσοχή από όλους η επιδημιολογική εικόνα θα βελτιωθεί.

«Μακάρι να μπορούσα να πω ότι από τη Δευτέρα μπορούμε να σταματήσουμε να προσέχουμε και να αρχίσουμε να συμπεριφερόμαστε ακριβώς όπως πριν ακούσουμε για την Covid. Αλλά αυτό που μπορώ να πω είναι πως αν είμαστε προσεκτικοί και συνεχίσουμε να σεβόμαστε αυτή την ασθένεια και τη συνεχιζόμενη απειλή, τότε είναι εξαιρετικά πιθανό τα χειρότερα της πανδημίας να είναι πίσω μας», είπε χαρακτηριστικά ο Βρετανός Πρωθυπουργός.

Η ομιλία του στο Κόβεντρι είχε ως θέμα την αναβάθμιση των υποδομών, της οικονομίας και των δεξιοτήτων των πολιτών ανά τη βρετανική επικράτεια, με στόχο οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας να καλύψουν το κενό που υπάρχει σε σύγκριση με τη νοτιοανατολική Αγγλία.

Ο κ. Τζόνσον είπε ότι θέλει να μετατρέψει όλη τη χώρα σε έναν πιο ελκυστικό επενδυτικό προορισμό και σε μία «υπερδύναμη» ως προς τα επιστημονικά επιτεύγματα.
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις