Προβληματισμό προκαλεί στην επιτροπή των ειδικών η επιδημιολογική εικόνα της χώρας λόγω της αύξησης του ιικού φορτίου που παρουσιάζουν ορισμένες περιοχές. Η επιτροπή στη συνεδριάση της, εξετάζει την επιβολή νέων μέτρων, με τα νησιά να βρίσκονται στο επίκεντρο, στα οποία καταγράφεται έκρηξη του δείκτη θετικότητας.

Ποιες περιοχές πλησιάζουν το έντονο κόκκινο

Ανησυχητική κρίνεται η κατάσταση στις Κυκλάδες, με πρώτη την Μύκονο, ενώ παράλληλα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο εντοπίζεται σε Σαντορίνη, Πάρο και Ίο.
Στην Αττική το ιικό φορτίο είναι σταθερά υψηλό, κυρίως στα Νότια Προάστια. Επίσης, στην Κρήτη παρατηρείται έξαρση πρώτα στο Ρέθυμνο και έπειτα στο Ηράκλειο. Η ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, της Θεσσαλονίκη και της Θεσσαλίας συμπληρώνουν την λίστα με τις περιοχές που πλησιάζουν στο «κόκκινο». Μάλιστα όσον αφορά στα κρούσματα τα περισσότερα αφορούν άτομα νεαρής ηλικίας, κάτω των 30.

Η επιτροπή εξετάζει όλα τα παραπάνω δεδομένα και δεν αποκλείεται να λάβει κάποια επιπλέον μέτρα. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση για διενέργεια Rapid και self test, από μία φορά την εβδομάδα το καθένα, σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους της τουριστικής βιομηχανίας, κυρίως στα νησιά. Μένει να φανεί πως θα υλοποιηθεί η παραπάνω πρόταση. 
Τέλος δεν μοιάζει πιθανό να επιβληθεί κάποιο τοπικό λοκντάουν ωστόσο  βρίσκεται πάντοτε στο τραπέζι το συγκεκριμένο σενάριο.

Πηγή: skai.gr