Για δοκιμές σε δύο αντιικά φάρμακα, το ένα εκ των οποίων χορηγείται ενδοφλεβίως και το δεύτερο από το στόμα, έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά, μιλώντας στο CNBC.

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, το χάπι για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα μπορεί να λαμβάνεται και στο σπίτι όταν πρωτοεμφανίζεται η νόσος κι ενδεχομένως να έχει διαθέσιμο προς χρήση μέχρι το τέλος του 2021 η Pfizer

Ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακοβιομηχανίας, επισήμανε μάλιστα ότι η αντιική θεραπεία αναμένεται να είναι αποτελεσματική και κατά των μεταλλάξεων του ιού.

Όπως είπε, η Pfizer επικεντρώνεται στην εκ του στόματος επιλογή διότι «παρέχει πολλά πλεονεκτήματα», με κυριότερο ότι δεν απαιτεί τη μετάβαση σε νοσοκομείο ή άλλο πάροχο υπηρεσιών υγείας για τη λήψη της θεραπείας.

Ερωτηθείς ποιο θεωρεί ως εύλογο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωσε της κλινικής δοκιμής Φάσης 3 και τη διάθεση του χαπιού στο κοινό, ο Μπουρλά απάντησε πως εφόσον όλα εξελιχθούν καλά πιστεύει πως αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του έτους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer πρόσθεσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να παράσχει λεπτομερή ενημέρωση εντός του καλοκαιριού.

Πηγή: CNBC