Σε προμήθεια επιπλέον 100 εκατ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού προέβη η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως ανακοίνωσαν  τη Δευτέρα οι εταιρείες σύμφωνα με το Reuters.

Πρόκειται για ενεργοποίηση της επιλογής αγοράς επιπλέον 100 εκατομμυρίων δόσεων, η οποία είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας αγοράς που υπέγραψε η ΕΕ με τις Pfizer/BioNTech το Φεβρουάριο. Έτσι, ο συνολικός αριθμός των δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ αυξάνεται σε 600 εκατ. το 2021, όπως αναφέρουν οι εταιρείες σε ανακοίνωσή τους.

Οι Pfizer και BioNTech την περασμένη εβδομάδα συμφώνησαν να επιταχύνουν τις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ κατά 25% αυτό το τρίμηνο, προωθώντας αποστολή 50 εκατ. δόσεων που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το δ' τρίμηνο.

«Είμαστε υπερήφανοι που διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην κάλυψη της παγκόσμιας ανάγκης για εμβολιασμούς κατά του COVID19 και συνεχίζουμε να παρέχουμε εκατομμύρια δόσεις σε κοινότητες σε όλο τον κόσμο που έχουν πληγεί σημαντικά από την πανδημία. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι θα προμηθεύσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με 100 εκατομμύρια πρόσθετες δόσεις του εμβολίου Pfizer-BioNTech για τον COVID19 φέτος, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό δόσεων που θα παραδοθούν στην ΕΕ σε 600 εκατομμύρια» ανέφερε σε tweets του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer Αλβέρτος Μπουρλά επισυνάπτοντας τη σχετική ανακοίνωση. 

Πηγή: skai.gr