Η διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενημέρωσε χθες ότι τα συνολικά έσοδα του συλλόγου αυξήθηκαν 2,6% τους τελευταίους τρεις μήνες του 2020, έχοντας δεχθεί σημαντικές «ενισχύσεις» από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Παρά τους δύσκολους καιρούς που περνούν όλες οι ομάδες λόγω των οικονομικών επιπτώσεων απ’ την πανδημία του κορωνοϊού, το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2020, τα έσοδα των «κόκκινων διαβόλων» -όπως ανακοίνωσαν- ήταν 172,8 εκατομμύρια λίρες και τα κέρδη τους έφτασαν τα 63,9 εκατομμύρια λίρες.

«Η ταχεία διάθεση εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο και πέρα από αυτό, μας κάνει να πιστεύουμε ότι βρισκόμαστε πλέον σε ένα δρόμο προς την ομαλότητα, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής των φιλάθλων στα γήπεδα», δήλωσε την Πέμπτη ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Εντ Γούντγουορντ.

Τα χρήματα από τις μεταδόσεις, το μεγαλύτερο έσοδο των συλλόγων της Premier League, αυξήθηκαν κατά 68%, φτάνοντας τα 108,7 εκατομμύρια λίρες, ενώ η αύξηση των εσόδων της Γιουνάιτεντ ευνοήθηκε σε μεγάλο βαθμό κι απ’ τη συμμετοχή της στο Champions League.

Οι 20 φορές πρωταθλητές Αγγλίας, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη 2η θέση της Premier League, 14 βαθμούς πίσω από τη συμπολίτισσά τους Μάντσεστερ Σίτι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ