Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) έξω από το υπουργείο Εργασίας. Ζητούν συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

Η ΟΕΝΓΕ έχει εξαγγείλει για σήμερα 24ωρη απεργία, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, εμβολιαστικά κέντρα στην ΠΦΥ, άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα, ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, αυξήσεις στους μισθούς και έγκαιρη πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών.

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 9:00 π.μ. μέχρι τις 15:00 μ.μ. πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ που διεκδικεί ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, χαρακτηρισμό θανάτου εργαζόμενου στα νοσοκομεία από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα, μονιμοποίηση εκτάκτων, ισχυρή δημόσια υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση, αυξήσεις στους μισθούς και επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας.

Τα βασικά αιτήματά τους είναι:

- Για τους 25 υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, ο θάνατός τους να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα, προκειμένου να αποζημιωθούν οι οικογένειές τους.

- Να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, όσοι εργάζονται στα νοσοκομεία.

- Να μονιμοποιηθούν οι 16.000 συμβασιούχοι γιατροί που εργάζονται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία.

 

Πηγή: skai.gr