Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για τις αναθέσεις από δημόσιους φορείς σε εταιρείες συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρου Καρυπίδη, αναθέσεις που όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, είναι υπερκοστολογημένες. Στη σημερινή έρευνα του ΣΚΑΪ, παρουσιάζεται τι συνέβη με 500.000 μάσκες που επρόκειτο να πάρει από εταιρεία του επιχειρηματία η Περιφέρεια Αττικής, σε διπλάσια τιμή από αυτή στην οποία τελικά τις προμηθεύτηκε. Αλλά θα δούμε και τι απαντά ο Θεόδωρος Καρυπίδης.

Απρίλιος του 2020.. με φορείς του Δημοσίου ν' αναζητούν επειγόντως μάσκες..

Η Περιφέρεια Αττικής, έχει ήδη προμηθευτεί 300.000 μάσκες από την Ocean8.. που όπως αποκάλυψε ο ΣΚΑΙ εδρεύει στη Νάουσα και ανήκει στην οικογένεια Θεόδωρου Καρυπίδη, της ΠΑΕ Άρης..

Η Περιφέρεια Αττικής λοιπόν απευθύνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια 500.000 μασκών.. προϋπολογισμού 390 χιλιάδων ευρώ..
Από τις 4 προσφορές που λαμβάνει, δίνει τη δουλειά στην Amani Swiss, συμφερόντων Θεόδωρου Καρυπίδη, με 78 λεπτά τη μάσκα..

Ακολουθεί κατακραυγή από την αντιπολίτευση..

«Καταψηφίζουμε για λόγους δημόσιου συμφέροντος, διότι το χρονικό περιθώριο δημοσίευσης της προκήρυξης ήταν ελάχιστο (2 ημέρες εντός σαββατοκύριακου) κάτι που δεν εξασφαλίζει τον μεγαλύτερο δυνατό ανταγωνισμό ενώ είναι υπερβολική η τιμή της εταιρείας σε σχέση με τις υπάρχουσες τιμές εμπορίου για μια τόσο μεγάλη ποσότητα» αναφέρει η Περιφερειακός Σύμβουλος, Άννα Μεθυμάκη.

Η Περιφέρεια κάνει τελικά πίσω.. και τον Μάιο προκηρύσσει νέο διαγωνισμό.. παίρνει 8 προσφορές, και προχωρά σε σύμβαση με άλλη εταιρεία, την ΦΑΡΜΑΚΑΣΤ, προς 45 λεπτά τη μάσκα.

Στη μισή τιμή περίπου, από αυτή που είχε δώσει και πάρει η AMANI SWISS..

«Αυτό που κυρίως διαφωνούμε είναι με τη διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς δημοσίευση, ειδικά μετά την πρώτη προμήθεια των 200χιλιάδων μασκών, αυτό που τονίζουμε διαρκώς είναι ότι η διαδικασία απευθείας ανάθεσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση δεν πετυχαίνει την καλύτερη δυνατή τιμή της προσφοράς» λέει η Περιφερειακή Σύμβουλος, Κατερίνα Λογοθέτη.

Χωρίς ανοικτό διαγωνισμό, η Περιφέρεια ανέθεσε στην εταιρεία AmaniSwiss, συμφερόντων του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρου Καρυπίδη, και τα περίπου 100χιλιάδες Rapid Test.. αξίας 1ος εκατομμυρίου ευρώ..

Αυτήν την προμήθεια έχουν φέρει στη Βουλή, 34 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ..

«Νομίζω ότι καθημερινά βλέπουν το φως της δημοσιότητας τέτοιες απίθανες ιστορίες υπερκοστολόγησης και απευθείας αναθέσεων ή συμβάσεων αν θέλετε σε εταιρείες – φαντάσματα» λέει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Μεικόπουλος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θόδωρος Καρυπίδης πλήρωσε αυτή την εβδομάδα 31 χιλιάδες ευρώ για μία οφειλή βάσει της οποίας η εισαγγελία της Βέροιας είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης σε βάρος του..

Αργά χθες το βράδυ με νέα ανακοίνωσή του, ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Άρης έκανε λόγο για αθλιότητες και ψεύδη.. 

«Στους διαχρονικούς κατασκευαστές λάσπης θα απαντήσω με πραγματικά στοιχεία. Δεν έχω απολύτως τίποτα να φοβηθώ, γιατί ότι έχω πράξει είναι απολύτως νόμιμα» ανέφερε ο Θεόδωρος Κρυπίδης.

Απέφυγε πάντως ν' απαντήσει και πάλι στις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την υπερκοστολόγηση των Rapid Test..
 

Πηγή: skai.gr