Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Αττική που προκλήθηκαν τα προηγούμενα 24ωρα από την επέλαση της «Μήδειας».

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζουν τις εργασίες τους για την επανηλεκτροδότηση 10 γραμμών Μέσης Τάσης σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία. 

Την ίδια ώρα, χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στον Ωρωπό, τον Κάλαμο, αλλά και 8 χωριά της Κεντρικής Εύβοιας. 

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Μέχρι το μεσημέρι είχαν ηλεκτροδοτηθεί 38.000 νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, ενώ σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, αυτή την ώρα ο αριθμός τους έχει φτάσει τις 45.000.

Εφιστά δε την προσοχή σε όλους τους πολίτες, σε περίπτωση που διαπιστώσουν ζημιές στο Δίκτυο (πεσμένα καλώδια, στύλους κλπ), να απομακρυνθούν άμεσα και να μην έρθουν σε καμία επαφή. Επιπλέον, καλεί όσους συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο Δίκτυο από την κακοκαιρία, να επικοινωνήσουν με την εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης, είτε τηλεφωνικά στο 11500 ή 2111900500, είτε μέσω της εφαρμογής MyDEDDiE app σε Android και iOS από το κινητό τους ή και μέσω υπολογιστή από την ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ στο Online Δήλωση Βλάβης (deddie.gr) .

Στο μεταξύ, πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η τεχνική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος "Όλυμπος", παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, για την αποτίμηση της πορείας των εργασιών αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης και το προγραμματισμό των επόμενων δράσεων ως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Ο "Όλυμπος" έχει εγκατασταθεί στη συμβολή των λεωφόρων Θησέως και Διονύσου, στην Εκάλη Αττικής, με σκοπό τον καλύτερο συντονισμό όλων των δυνάμεων που επιχειρούν για την ταχύτερη δυνατή επίλυση των προβλημάτων ηλεκτροδότησης που αντιμετωπίζει η Αττική.

Πηγή: skai.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ