Η Μαρία Γκράτσια Κιούρι στη συλλογή Dior υψηλής ραπτικής Άνοιξη/Καλοκαίρι 2021 δοκιμάζει την ανάγνωση των καρτών ταρώ αποτίοντας φόρο τιμής στο έντονο ενδιαφέρον του ιδρυτή του γαλλικού οίκου, Κριστιάν Ντιορ για τις μαντικές τέχνες.

Η Ιταλίδα σχεδιάστρια μόδας επέλεξε να ακολουθήσει ένα από τα αποκρυφιστικά, μυστικιστικά μονοπάτια που αναδύονται σε κατακλυσμικές στιγμές, όταν η ανθρωπότητα προσπαθεί να αντιμετωπίσει χτυπήματα της μοίρας. «Αυτό που ήταν ωραίο για μένα στα ταρώ είναι ότι όταν βρισκόμαστε σε μια δύσκολη στιγμή, κάτι που είναι μαγικό, μπορεί να μας βοηθήσει, να μας βοηθήσει να σκεφτούμε καλύτερα» ανέφερε η Μαρία Γκράτσια Κιούρι στο Vogue.

Ο συναισθηματικός αντίκτυπος της απομόνωσης λόγω της πανδημίας είναι ένας λόγος που οδηγήθηκε εκεί. «Πολύ καιρό μένουμε όλοι μόνοι. Σκεφτόμαστε πολύ περισσότερο για πολλές πτυχές του εαυτού μας και της ζωής μας » παρατήρησε. «Αυτή η χρονιά μας άλλαξε πολύ. Αυτό πιστεύω» τόνισε.

Για δεύτερη φορά, η Μαρία Γκράτσια Κιούρι ανέθεσε στον σκηνοθέτη Ματέο Γκαρόνε να κάνει μια κινηματογραφική ερμηνεία της συλλογής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ