Ιστορίες (ελληνικής) γραφειοκρατικής τρέλας. Ο λόγος για την κ. Ζηνοβία η οποία έχασε τον Οκτώβριο τον πατέρα της, αλλά για το κράτος ζει! 

«Βρήκαν ότι ο μπαμπάς μου υπήρχε, δηλαδή μπορούσαμε να ταυτοποιήσουμε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ μέχρι και πέρυσι που μου στείλανε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα ότι είχε οφειλή προς την εφορία 0,01 του ευρώ. Μέχρι τότε υπήρχε… Φέτος λοιπόν που χάσαμε τον μπαμπά μου και προσπαθώ να δηλώσω το θάνατό του δεν ταυτοποιείται το ΑΜΚΑ με το ΑΦΜ του» ανέφερε στον ΣΚΑΪ και το Γιώργο Αυτιά. 

«Δεν υπάρχει τηλέφωνο που δεν έχω πάρει, δεν υπάρχει ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία δεν έχω απευθυνθεί. Είμαι 3 μήνες σε διαρκή αγώνα. Σας μιλάω ειλικρινά, θα παραδώσω τα όπλα. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Δεν μπορώ να εξηγήσω αυτό που συμβαίνει, έχω τυπώσει τα μέιλ που έχω στείλει δεν ξέρω τι άλλο να πω» δήλωσε 

Όπως δήλωσε η κ. Ευτέρπη, «δεν έχω παράπονο επικοινωνίας, το θέμα είναι ότι ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο. Έχω μιλήσει με ΗΔΙΚΑ, ΕΦΚΑ, ΤΕΒΕ, εφορία Αγίου Δημητρίου όπου ανήκε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο και με την εφορία Κορωπίου που ανήκει φέτος, ο ένας με παραπέμπει στον άλλο, παντού υπάρχει ταυτοποίηση με τα στοιχειά που τους δίνω.

Όταν όμως το γραφείο κηδειών μπαίνει να δηλώσει το θάνατο, του γραφούν ότι το ΑΦΜ και το ΑΜΚΑ δεν ταυτοποιούνται.  Δεν έχει υπάρξει διπλό ΑΦΜ δεν έχει υπάρξει διπλό ΑΜΚΑ δεν υπάρξει τίποτα. Πείτε μου που είναι το λάθος».

«Τη σύνταξη όμως δεν τη στέλνουν» πρόσθεσε η γυναίκα.  «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω που αλλού να απευθυνθώ…» 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις