Το “παρών” έδωσε σήμερα στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος.

Μάλιστα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έδωσε το στίγμα των προθέσεών του καθώς μετά από την ορκωμοσία του πρώτου “γκρουπ” των μελών της νέας κυβέρνησης, ευχήθηκε “συγχαρητήρια, καλή δύναμη και καλή συνεργασία”.

Ερωτηθείς και ο νεός κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης για την θέμα που ανέκυψε με την εκκλησία για τους ναούς στα Θεοφάνεια, εξέφρασε την ελπίδα ότι όλα θα πανε καλά.

Αυτο που απομένει είναι να δούμε αν θα υπάρξει νέα διαμεσολαβητική προσπαθείας εντός της ημέρα προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο, καθώς υπήρξε κατ΄ ίδίαν συνάντηση Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου μετα το πέρας της ορκωμοσίας της πρώτης ομάδας των υπουργών. Σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους, η συνάντηση είχε διάρκεια μισής ώρας, εκφράστηκε η διαθεση να πέσουν οι τόνοι, αλλά παραμένει το αδιέξοδο καθώς και οι δύο πλευρές παρέμειναν σταθεροί στις θέσεις τους.Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τη Σύνοδο να βγάζει νέα εγκύκλιο για το θέμα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ 100,3 ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας , δήλωσε ότι η Εκκλησιά είναι αποφασισμένη να ανοίξουν οι ναοί τα Θεοφάνεια για τους πιστούς λέγοντας ότι αυτή που υπαναχώρησε από τη συμφωνία είναι η κυβέρνηση.

Σημείωσε ότι δε θα γίνει αγιασμός σε εξωτερικό χώρο, πάρα μόνο συμβολικά από τον Αρχιεπίσκοπο.

 Επανέλαβε ότι η Εκκλησιά θα επιμείνει στην απόφασή της, εκτός αν υπάρξει εξέλιξη μέσα στην ημέρα. Θα είναι χαρά όλων μας να βρεθεί λύση, τόνισε χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Ιλίου, κανείς λοιμωξιολόγος δεν έδωσε εντολή να κλείσουν εντελώς οι ναοί.

Κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ ότι υπήρξε ενημέρωση της Ιεραρχίας για την απόφαση να παραμείνουν κλειστοί οι ναοί τα Θεοφανεία, πριν την ανακοίνωση της απόφασης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου δήλωσε πως δε θεωρείται ενημέρωση το δεκάλεπτο τηλεφώνημα πριν την ανακοίνωση.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις