Περί τα τέλη του 2021 τοποθετεί χρονικά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού ο Βασίλης Μαργαρίτης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Γουάλντεων των ΗΠΑ.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και στον Πέτρο Κιρκιλή, ο κ. Μαργαρίτης τόνισε ότι ο πιο εφικτός στόχος που μπορεί να τεθεί είναι να έχει εμβολιαστεί μέχρι το Σεπτέμβριο, το 60% του πληθυσμού της Ευρώπης. 

Έως τον Ιούνιο είναι δύσκολο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος πρόσθεσε και τόνισε ότι όλα θα εξαρτηθούν από το ποσά εμβόλια θα έχουν εγκριθεί και θα είναι διαθέσιμα.

Καθησύχασε όσους ανησυχούν λέγοντας ότι δεν υπάρχει ζήτημα με την ασφάλεια του εμβολίου με το οποίο έχουν ήδη εμβολιαστεί 1.5 εκατομμύρια πολίτες στις ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση ο καθηγητής τόνισε ότι τα μέτρα προφύλαξης από τον κορωνοϊό θα συνεχίσουν να μας ακολουθούν και το 2021.

Εκτιμά ότι θα πρέπει να αποφευχθούν τα επαναλαμβανόμενα lockdown και τα σχολεία θα πρέπει να ανοίξουν, ενώ για την απαγόρευση κυκλοφορίας είπε ότι θα μπορούσε να ξεκινά από τα μεσάνυχτα αντί για τις 10 το βράδυ. Για τη διασκέδαση ωστόσο, είπε ότι παραμένει πρόβλημα.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις