Τραγωδία για την οικογένεια Ελληνα γιατρού στο κέντρο του Τρίερ της Γερμανίας όπου ένας οδηγός σκόρπισε τον θάνατο.

Ο 45χρονος Γιώργος Κομπιλίρης κρατούσε την μόλις εννέα εβδομάδων κόρη του όταν έπεσε πάνω τους το τζιπ. Ηταν οι δύο από τους πέντε νεκρούς.

«Δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε, καλός άνθρωπος επιστήμονας ήταν ο πρώτος που γνώρισα όταν ήρθα» αναφέρει ο Βασίλης Αθανασόπουλος, φίλος θύματος.

Ανάμεσα στους 14 τραυματίες είναι η σύζυγος και ο 17 μηνών γιος τους, στέκονταν μερικά μέτρα μακριά τους όταν τους θέρισε το τζιπ.

«Γι' αυτό το είχε το κοριτσάκι, ήταν μικρό αυτό και το είχε στην αγκαλιά του. Γ' αυτό σκοτώθηκαν και οι δύο. Μου την έχει δώσει στο κεφάλι, παραλίγο να τρελαθώ. Βόλτα έκαναν στην πλατεία, ανέβηκε πάνω τους ρήμαξε όλους. Οι τραυματίες δεκατρείς – δεκατέσσερις, τι να πω;», αναφέρει συγγενής.

Ο δράστης, ένας Γερμανός 51 ετών μπήκε στον πεζόδρομο με το τζιπ το οποίο οδηγούσε. Χωρίς να κόψει ταχύτητα κατευθύνθηκε προς τους πεζούς και έκανε σύμφωνα με μαρτυρίες ελιγμούς για να τους πετύχει. 

Ο τραγικός απολογισμός,  5 νεκροί και 14 τραυματίες. Ανάμεσα στα θύματα ο 45χρονος Έλληνας οδοντίατρος μαζί με την 2 μηνών κόρη του.

Σοκαρισμένοι πληροφορούνται την είδηση Έλληνες ομογενείς και στο Λουξεμβούργο, που απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα. 
Ορθόδοξης Ενορίας Λουξεμβούργου 

«Οι Έλληνες εδώ είναι συγκλονισμένοι από τον θάνατο αυτό τον απροσδόκητο του κυρίου Γιώργου διότι έτσι τον γνωρίζω εγώ. Και το παιδάκι βέβαια που έφυγε μαζί του αλλά και τη σύζυγο του και το άλλο παιδάκι… Όλοι είναι σοκαρισμένοι. Όσοι το έχουν μάθει και αυτοί βεβαίως που το μαθαίνουν μέσα στην ημέρα. Ήταν μεγάλη η αποδοχή που είχε σε πολλούς ανθρώπους που τον εκτιμούσαν πάρα πολύ οι άνθρωποι.», αναφέρει ο Παναγιώτης Μοσχονάς, Εφημέριος της Ορθόδοξης Ενορίας Λουξεμβούργου.

Στο σημείο της τραγωδίας τελέστηκε αγρυπνία στη μνήμη των θυμάτων. Δεκάδες πολίτες άφησαν ένα λουλούδι στη μνήμη του Ελληνα οδοντιάτρου.

Ο πόνος της μητέρας που έχασε το παιδί της και τον σύζυγο της μου κόβει τη φωνή. Δεν θα ακουστεί ποτέ ξανά το γέλιο του πατέρα και του παιδιού, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ρηνανίας-Παλατινάτου.

Την οδύνη του εξέφρασε και ο Ελληνας ΥΠΕΞ.

«Εκφράζω την οδύνη μου για την απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών, ανάμεσά τους και δύο Ελλήνων, στο τραγικό συμβάν στο Τρίερ της Γερμανίας και τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους.» δήλωσε ο κος Δένδιας.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα ενώ από την εισαγγελία γίνεται λόγος για άτομο που πάσχει από ψυχικές διαταραχές.

Πηγή: skai.gr