Την οργή Ελλήνων ευρωβουλευτών, προκάλεσε η απόφαση να δοθεί ο λόγος στον χρυαυγίτη Γιάννη Λαγό κατά τη συζήτηση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις παράνομες τουρκικές ενέργειες στα Βαρώσια.

«Είναι μέρα ντροπής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διότι δώσατε το λόγο σε κάποιον που η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταδικάσει για τη συμμετοχή του σε εγκληματική οργάνωση που διέπραξε δολοφονίες. Ντροπή», τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Για απαράδεκτη ενέργεια κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι τα πρόκειται σε καταδικασμένο σε πολυετή κάθειρξη για τη διεύθυνση της εγκληματικής φασιστικής συμμορίας .

«Τα αρμόδια όργανα του Ευρωκοινοβουλίου έχουν σοβαρή ευθύνη για την εξέλιξη αυτή και για την ολιγωρία τους να προχωρήσουν μέχρι τώρα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών άρσης της ασυλίας του ναζιστή εγκληματία, που τη χρησιμοποιεί για να κρύβεται διαφεύγοντας τη σύλληψη στις Βρυξέλλες, και αποθρασυμένος να προκαλεί με χυδαίες αναρτήσεις του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «ακόμη περιμένει να τον φυλακίσουν» τονίζει το ΚΚΕ.

 

Πηγή: skai.gr