Ακόμη 24 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 επιβεβαιώθηκαν ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή στην ηπειρωτική Κίνα, ισάριθμες με αυτές που εντοπίστηκαν την προηγουμένη, ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Η ίδια με αυτή της προηγουμένης ήταν επίσης η κατανομή των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού, με 3 οφειλόμενα σε εντόπια μετάδοση να καταγράφονται στην περιφέρεια Σιντζιάνγκ (δυτικά) και τα υπόλοιπα 21 να είναι «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό που διαπιστώνεται ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό αφού εισέλθουν στην κινεζική επικράτεια.

Εντοπίστηκαν 30 ασυμπτωματικοί φορείς, από 69 την προηγουμένη. Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές δεν συμπεριλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς φορείς στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Είκοσι ασθενείς, και σε αυτή την περίπτωση ο ίδιος αριθμός με αυτόν της προηγουμένης, διαγνώστηκε πως αποθεραπεύθηκαν και βγήκαν από κινεζικά νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 363, δώδεκα σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στην Κίνα ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 86.021 κρουσμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις