Της Σταματίνας Σταματάκου

Στη χώρα μας οι κακοποιήσεις ζώων ξεπερνούν κάθε φαντασία με τις φόλες να είναι ο πιο διαδεδομένος τρόπος εξόντωσης κυρίως αδέσποτων -και όχι μόνο- ζώων. Ζώα που δηλητηριάζονται και πεθαίνουν βασανιστικά. Χθες στην περιοχή του Αιγάλεω έχασαν τη ζωή τους αρκετές γατούλες, 4 εξ αυτών μεταφέρθηκαν για νεκροψία και μία παλεύει για τη ζωή της νοσηλευόμενη σε κτηνιατρείο.

Φιλόζωοι εθελοντές καταγγέλουν στο SKAI.gr ότι γνωρίζουν την δράστιδα μετά από μαρτυρίες γειτόνων, η οποία έχει επαγγελματική σχέση με την περιοχή όπου βρέθηκε το δηλητήριο. Όπως καταγγέλουν, δήλωνε διαρκώς ότι μισεί τα ζώα και έκανε παρατηρήσεις στους κηδεμόνες ζώων ή σε όποιον τάιζε αδέσποτα. Καλούσε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στον δήμο Αιγάλεω και ζητούσε να καθαριστεί το μέρος να καθαριστεί το μέρος από τα ζώα και να απομακρυνθούν από εκεί. 

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή η φερόμενη ως δράστιδα σύμφωνα με μαρτυρίες, έριξε μεγάλη ποσότητα ναφθαλίνης σε όλη την πλατεία που ζούσαν οι γατούλες. Η ποσότητα ήταν τέτοια που ακόμη και οι κάτοικοι ενοχλήθηκαν γιατί δεν μπορούσαν να αναπνεύσουν όταν περνούσαν από εκεί. Της ζήτησαν να μαζέψει τις ναφθαλίνες και είπε ότι το έκανε για να διώξει τις γάτες. Οι κάτοικοι της ζήτησαν να επικοινωνήσει με την φιλοζωική και να ζητήσει να απομακρύνουν μέρος του πληθυσμού για να μην την ενοχλούν. Την επόμενη ημέρα βρέθηκαν οι γατούλες νεκρές. 

 

Η Όλγα Γαβάκη, μέλος στα φιλοζωικά σωματεία Αιγάλεω και Περιστερίου καθώς και νόμιμη εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης, δήλωσε στο SKAI.gr: «Σήμερα θα προβούμε σε μήνυση. Τέτοιες φρικτές μαζικές δολοφονίες πρέπει να βγαίνουν στο φως. Τις γατούλες τις φρόντιζε μια ηλικιωμένη από το υστέρημα της, η οποία σήμερα έκλαιγε και μας έλεγε ότι έμενε νηστική για να τους αγοράζει τις τροφές τους και να τα αναθρέψει. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αφαιρεί τη ζωή κανενός πλάσματος».

Όπως επεσήμανε η κ. Γαβάκη: «Ο δήμαρχος Γιάννης Γκίκας καθώς και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδραφλής αμέσως μόλις ενημερώθηκαν για το περιστατικό ήταν δίπλα μας. Ζητήσαμε να μεταφερθούν τα ζώα για νεκροψία και μας κάλυψαν αμέσως».