Οργανωμένο σχέδιο μετακίνησης παράτυπων μεταναστών από τον τουρκικό στρατό και την τουρκική στρατόχωροφυλακή έχει στηθεί το τελευταίο διάστημα στον Έβρο.

Ο Τούρκοι πλέον έχουν ξεκάθαρη στρατιωτική υποστήριξη και επιχειρούν να μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες μέσω του ποταμού από την τουρκική πλευρά στην ελληνική. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ οι Τουρκοι συγκεντρώνουν μετανάστες σε στρατικοποιημένα καμπ που βρίσκονται κοντά στα σύνορα και είτε με λεωφορεία είτε ακόμα με στρατιωτικά οχήματα τους μεταφέρουν στην τουρκική πλευρά του ποταμού προκειμένου να περάσουν είτε με λαθροκινητές όπως απεικονίζεται στις εικόνες που εξασφάλισε ο ΣΚΑΙ.

Στην 1η εικόνα φαίνεται πως ένας λαθροκινητής προετοιμάζεται προκειμένου να παραλάβει του μετανάστες και να τους φέρει στην ελληνική πλευρά, να τους αφήσει και στην συνέχεια να επιστρέψει στην Τουρκία.

Στην 2η εικόνα απεικονίζεται ένα λεωφορείο που μεταφέρει τους μετανάστες σε ένα σημείο του ποταμού Έβρου προκειμένου να περάσουν στην χώρα μας. 
Τους σκορπίζουν δηλαδή κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Αστυνομικές πηγές λένε πως επειδή τον Μάρτιο όταν επιχειρήθηκε να περάσουν από ένα σημείο στις Καστανιές χωρίς επιτυχία, οι Τούρκοι επιχειρούν πλέον να ασκήσουν πίεση στα τουρκικά σύνορα όχι μόνο από ένα μέρος του ποταμού αλλά σε όλος το μήκος του.  

Αξίζει να επισημανθεί το έργο των συνοριοφυλάκων που αποτελούν το άγρυπνο μάτι της Ελλάδας στα σύνορα με την Τουρκία.

Πηγή: skai.gr