Της Ναντίν Χαρδαλιά

Ελεύθερος κορωνοϊού φαίνεται να είναι (προς ώρας τουλάχιστον) ο χώρος του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς αρνητικά ήταν όλα τα αποτελέσματα σε σύνολο 1.478 τεστ που έγιναν το τελευταίο τριήμερο - από την Τρίτη μέχρι και χθες - σε βουλευτές, υπαλλήλους, αστυνομικούς και κονοβουλευτικούς συντάκτες.

Επρόκειτο για τον τρίτο γύρο διαγνωστικών τεστ που διενεργήθηκε στη Βουλή, με στόχο την παρακολούθηση διασποράς της πανδημίας για τη λήψη αν απαιτούνταν περαιτέρω περιοριστικών μέτρων.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, επιδιώκοντας να εκπέμψει στην κοινωνία μήνυμα πιστής τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας, μετέφερε την άποψη της υγειονομικής υπηρεσίας ότι η καθαρή εικόνα των τεστ οφείλεται στην τήρηση των κανόνων υγιεινής τόσο στο χώρο εργασίας όσο και στην κοινωνική ζωή του καθενός, με έμφαση στη χρήση μάσκας σε συνδυασμό με τις αποστάσεις και τα μέτρα υγιεινής.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και χαλαρώνουμε. Αλλά ήθελα να αναδείξω ότι αυτό δεν έγινε τυχαία και οφείλω να το αναδείξω ως παράδειγμα. Οφείλεται σε αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής και πρωτίστως της μάσκας», ανέφερε ο κ. Τασούλας. 

Πηγή: skai.gr