Σκληρή ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής κατά της κυβέρνησης μετά τις καταστροφές στη Μόρια.

«Η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο των "δομών".  Αδιαφόρησε για την αποσυμφόρηση.  Διατήρησε τις συνθήκες "ζούγκλας".  Έκρυψε το διογκούμενο πρόβλημα πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα του αρμόδιου Υπουργείου», τονίζει το ΚΙΝΑΛ.

Προσθέτει ότι εφόσον πρόκειται για εμπρησμό, όπως όλα δείχνουν, το λόγο έχει η  δικαιοσύνη, «όμως οι πολιτικές ευθύνες της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα των υπουργών Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη είναι τεράστιες. Αν υπήρξαν υποκινούμενοι προβοκάτορες, όπως υπαινίσσονται, ποιοι τους άφησαν να δράσουν ανεξέλεγκτα; Αυτοί. Πρέπει να παραιτηθούν».

Το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι χρειάζεται αλλαγή πολιτικής με σχέδιο εκτόνωσης της κρίσης, να καταπολεμηθούν οι εστίες ανομίας, να σταματήσουν να υποφέρουν τοπικές κοινωνίες και αιτούντες άσυλο. Απαιτείται επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών και την πρόληψη μεταφοράς του προβλήματος στην ενδοχώρα.

«Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να σηκώνει όλο το βάρος της υποδοχής των αιτούντων άσυλο στη νοτιοανατολική Ευρώπη.  Εδώ και τώρα πρέπει να ξεκινήσει μαζικό πρόγραμμα μετεγκατάστασης, αναλογικά σε όλα τα κράτη μέλη.  Η ΕΕ να αναλάβει τις ευθύνες της», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ.

Πηγή: skai.gr