Πρόθεση είναι να υπάρξει αμυντική συμφωνία με ταξύ Ελλάδας και Γαλλίας στις 10 Σεπτεμβρίου στο Παρίσι και στις συνέχεια οι δύο ηγέτες Μητσοτάκης – Μακρόν να μεταβούν στην Κορσική για την Ευρωμεσογειακή σύνοδο.

Ωστόσο, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει και γι αυτό τον λόγο θέλουν να έχουν προσοχή και εκεί να μείνουν μέχρι να έχουν την υπογραφή με το Παρίσι. 

Οι επόμενοι διπλωματικοί σταθμοί

Το επόμενο διάστημα υπάρχουν μια σειρά από διπλωματικές κινήσεις της Αθήνας. 

Αρχής γενομένης με την επίσκεψη του κ. Δένδια στις 4 Σεπτεμβρίου στα Ηνωμένα Έθνη στην Νέα Υόρκη όπου θα δει τον Γενικό Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών με τον οποίο θα συζητήσουν την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Στην συνέχεια στις 10 Σεπτεμβρίου είναι η Ευρωμεσογειακή Σύνοδος στην Κορσική.

Στις 12 Σεπτεμβρίου είναι η λήξη της τουρκικής Νavtex που είναι πολύ σημαντικό καθώς μένει να δούμε αν θα υπάρξει νέα navtex και αν θα είναι πιο κοντά στο Καστελόριζο όπως γίνεται τώρα από πλευράς της Τουρκίας.

Στις 12-13 Σεπτεμβρίου θα είναι ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ στην Θεσσαλονίκη όπου μένει να δούμε αν θα υπάρχει κάποιο μήνυμα από τον Πρωθυπουργό ή να θα έχει προκύψει κάτι για την αποκλιμάκωση της έντασης.

Καταλήγουμε στις 24-25 Σεπτεμβρίου που είναι κρίσιμες ημερομηνίες καθώς αν δεν έχουμε αποκλιμάκωση θα έχουμε κυρώσεις και μένει να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση της Τουρκίας.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις