Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Βρετανίας για τη μελλοντική τους σχέση δεν παρουσίασαν σημαντική εξέλιξη στον τελευταίο γύρο συνομιλιών αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε πριν από λίγο ο επικεφαλής της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ.

«Εκείνοι που ήλπιζαν να προχωρήσουν γρήγορα οι διαπραγματεύσεις αυτή την εβδομάδα θα απογοητευτούν. Δυστυχώς είμαι επίσης ειλικρινά απογοητευμένος και ανησυχώ", τόνισε ο κ. Μπαρνιέ και συπλήρωσε ότι "οι Βρετανοί διαπραγματευτές δεν έχουν δείξει πραγματική προθυμία να προχωρήσουν σε ζητήματα θεμελιώδους σημασίας για την Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό παρά την ευελιξία που έχουμε δείξει τους τελευταίους μήνες".

Ο Μισέλ Μπαρνιέ σημείωσε ακόμη ότι αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες του Ηνωμένου Βασιλείου, ωστόσο επισήμανε ότι δεν καταλαβαίνει "γιατί γίνεται σπατάλη χρόνου".

Tαυτόχρονα υπογράμμισε ότι "μπορεί ακόμη να υπάρξει συμφωνία παρότι έχει μείνει λίγος χρόνος" συμπληρώνοντας ωστόσο ότι για να συμβεί αυτό «το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να έρθει με ξεκάθαρες, εποικοδομητικές προτάσεις στον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ