Της Γωγώς Κατσέλη 

Περισσότεροι από 160.000 μοναδικές χρήστες έχουν επισκεφθεί την Ψηφιακή Ακαδημία Πολιτών που παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, από τις 6 Μαΐου που τέθηκε σε λειτουργία, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γρηγόρη Ζαριφόπουλο. Όπως δήλωσε μάλιστα στο πλαίσιο ενημέρωσης δημοσιογράφων, οι χρήστες που έχουν επισκεφθεί τη σελίδα που φιλοξενείται στο gov.gr φαίνεται ότι μένουν στην πλατφόρμα, καθώς τα page views, δηλαδή οι προβολές σελίδας, αγγίζουν τα 8 εκατ.

Σε ερώτηση του skai.gr σχετικά με τη συλλογή δεδομένων για το επίπεδο δεξιοτήτων των χρηστών, ο κ. Ζαριφόπουλος απάντησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, καθώς η πρόσβαση δεν είναι προσωποποιημένη, ωστόσο στην επόμενη φάση το υπουργείο εξετάζει να παράσχει εξατομικευμένες υπηρεσίες. 

Σημειώνεται ότι η Ψηφιακή Ακαδημία, η οποία παρέχει 214 μαθήματα διάρκειας 1.800 ωρών καλύπτοντας πάνω από 30 θεματικές ενότητες, διαθέτει και εργαλείο αυτοαξιολόγησης για να μπορέσει ο πολίτης να δει σε ποιο επίπεδο βρίσκονται οι ψηφιακές τους γνώσεις. 

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισήμανε  ότι στους στόχους του υπουργείου είναι και η παροχή πιστοποίησης στους πολίτες ώστε να μπορέσουν να την αξιοποιήσουν στην αγορά εργασίας.  


 

Πηγή: skai.gr