Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Στους τρόπους με τους οποίους οι επαγγελματίες του τουρισμού στη Σαντορίνη προσαρμόζονται στις απαιτήσεις υγιεινής και κοινωνικών αποστάσεων λόγω του κορωνοϊού αναφέρεται δημοσίευμα της βρετανικής Daily Telegraph.

Ξενοδόχος του νησιού λέει αρχικά ότι τοποθετούνται διαφανή διαχωριστικά από πλεξιγκλάς στην παραλία, ότι υιοθετούνται ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης, αυστηρά μέτρα υγιεινής και ότι το τουριστικό προϊόν προσφέρεται με τη μικρότερη δυνατή επαφή με άλλους επισκέπτες, κάτι που εξασφαλίζεται από τη διαρρύθμιση του συγκεκριμένου θερέτρου.

Άλλη επαγγελματίας αναφέρει ότι οι τουρίστες που φτάνουν θα θερμομετρούνται στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο, οι αποσκευές τους θα απολυμαίνονται και ίσως η επικοινωνία με το προσωπικό του ξενοδοχείου να γίνεται μέσω ειδικής εφαρμογής.

Τρίτος ξενοδόχος αναφέρει ότι υπάρχει ανανέωση ενδιαφέροντος από χώρες όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά κυρίως για το τέλος του καλοκαιριού και το φθινόπωρο.

Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στις προτάσεις του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη για υγειονομικά πρωτόκολλα για επισκέπτες από το εξωτερικό, όπως η εξέταση και η έκδοση πιστοποιητικού 72 ώρες πριν από το ταξίδι.

Αφού σημειώνεται ότι δεν έχει καταγραφεί κρούσμα κορωνοϊού στη Σαντορίνη, εκτιμάται ότι το νησί είναι σε «ισχυρή» θέση να υποδεχθεί επισκέπτες.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος δηλώνει ότι φέτος τα κρουαζιερόπλοια δε θα επισκεφθούν το νησί, οι ημερήσιες κρουαζιέρες θα περιοριστούν και θα υπάρχουν περιορισμοί σε όλες τις μετακινήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, εκτός από πελάτες ξενοδοχείων δε θα επιτρέπεται σε επισκέπτες να πάνε για το ηλιοβασίλεμα στην Οία με κίνδυνο συνωστισμού.

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις