Πάνω από 10.000 (10.028) νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού ανακοίνωσε την Τετάρτη η Ρωσία, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να φθάσει τα 242.271.

Το ρωσικό κέντρο απόκρισης στον κορωνοϊό ανέφερε πως 96 άνθρωποι πέθαναν στη διάρκεια της νύχτας, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θανάτων στους 2.212.

Η Ρωσία είναι από χθες Τρίτη η δεύτερη χώρα στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Στο μεταξύ, η ρυθμιστική αρχή για την κρατική υγειονομική περίθαλψη στη Ρωσία ανακοίνωσε ότι ανέστειλε τη χρήση ρωσικής κατασκευής ιατρικών αναπνευστήρων ενός ορισμένου μοντέλου που κατασκευάστηκαν μετά την 1η Απριλίου, έπειτα από φωτιές που ξέσπασαν σε δύο νοσοκομεία που χρησιμοποιούσαν δύο τέτοια μηχανήματα.

Ο ιατρικός αναπνευστήρας Aventa-M χρησιμοποιείτο στο Νοσοκομείο Αγίου Γεωργίου στην Αγία Πετρούπολη όπου πέντε άνθρωποι πέθαναν σε φωτιά που ξέσπασε εκεί χθες, Τρίτη, και επίσης σε νοσοκομείο στη Μόσχα όπου η φωτιά είχε αποτέλεσμα να πεθάνει ένας άνθρωπος το Σάββατο.

Η ρυθμιστική αρχή, η Rozdravnadzor, δήλωσε σήμερα πως ελέγχει την ποιότητα και την ασφάλεια των αναπνευστήρων στα δύο νοσοκομεία.
 
 

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις