Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας σε ΜΜΜ, ταξί, κομμωτήρια και νοσοκομεία γνωστοποίησε σήμερα κατά την διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της επιδημίας του κορωνοιού στην Ελλάδα και τον σχεδιασμό για "την επόμενη μέρα" της ΄άρσης των μέτρων, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως υπογράμμισε ο υφυπουργός η μη συμμόρφωση στο παραπάνω μέτρο συνεπάγεται την επιβολή προστίμου ύψους 150 ευρώ. 

"Το να βγούμε έξω και να είμαστε ασφαλείς είναι πιο σύνθετο", εξήγησε τονίζοντας πως τίποτε δεν έχει τελειώσει μέχρι να υπάρξει το εμβόλιο.

Παράλληλα ο κος Χαρδαλιάς συνέστησε αυστηρή τήρηση των αποστάσεων και χρήση αντισηπτικών και γαντιών.

Όσον αφορά την αργία της Πρωτομαγιάς ο υφυπουργός επεσήμανε πως συγκεντρώσεις κατά εκείνη την ημέρα θα καταστήσουν την προσπάθεια μας δυσκολότερη, υπενθυμίζοντας τα μέτρα και η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις μας ισχύουν μέχρι και τη Δευτέρα.

 "Δεν μπορεί να υπάρχει ένας αστυνομικός για κάθε άτομο" διεμήνυσε.

«Προσβλέπουμε ότι όλα τα σωματεία των εργαζομένων, αλλά και όλες οι πολιτικές δυνάμεις θα αναγνωρίσουν με τη στάση τους, ότι φέτος είναι αλλιώς και θα συμβάλλουν στην προστασία της ανθρώπινης ζωής» σημείωσε περαιτέρω.

Επισήμανε ακόμα ότι μέχρι την Κυριακή 3 Μαΐου θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται συστηματικοί έλεγχοι και σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

"Μένουμε σπίτι μέχρι τη Δευτέρα και μετά μένουμε ασφαλείς." δήλωσε προσθέτοντας η κυκλοφορία του ιού μειώθηκε αλλά παραμένει εδώ, δεν υπάρχει εμβόλιο ή κάποια θεραπεία

Ο υφυπουργός επεσήμανε μεταξύ άλλων πως δεν επιτρέπονται οι μετακινήσεις σε μακρινό σημείο από τον τόπο διαμονής.

"Δεν μπορούμε να πάμε στο εξωχικό ή το χωριό", υπενθύμισε.

Πηγή: skai.gr