Το γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Εμβολίων ανακοίνωσε την έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών στην Γερμανία επί εμβολίου για την Covid-19, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες. «Χαιρόμαστε για την ολοκλήρωση των προκλινικών μελετών στη Γερμανία και μπορούμε να ξεκινήσουμε αυτή την πρώτη μελέτη σε ανθρώπους σαφώς ταχύτερα του αναμενόμενου», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Biontech Ουγκούρ Σαχίν.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας  Biontech και η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer ξεκινούν κλινικές δοκιμές για εμβόλιο κατά της COVID-19 στη Γερμανία

Το Ινστιτούτο διευκρινίζει ότι πρόκειται για το τέταρτο υποψήφιο εμβόλιο παγκοσμίως για το οποίο δίνεται έγκριση για την έναρξη κλινικών δοκιμών, έχει παρασκευασθεί από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Biontech και πρόκειται για εμβόλιο RNA.

Το Ινστιτούτο έδωσε έγκριση για την πρώτη φάση κλινικών δοκιμών επί 200 υγιών ατόμων ηλικίας από 18 έως 55 ετών.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η δεύτερη φάση των κλινικών δοκιμών του εμβολίου θα αφορά άτομα με μεγαλύτερο κίνδυνο μόλυνσης και σοβαρά περιστατικά προσβολής από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για την πρώτη κλινική δοκιμή ενός υποψήφιου εμβολίου για την COVID-19 που θα ξεκινήσει στη Γερμανία και είναι μέρος ενός παγκόσμιου προγράμματος για την ανάπτυξη ενός τέτοιου εμβολίου.

Η εταιρείες Pfizer και η Biontech αναμένουν επίσης σύντομα την  έγκριση αυτής της φάσης από τις αρχές των  Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις