Κρουαζιερόπλοιο της εταιρίας Costa Crociere με έξι χιλιάδες επιβάτες έχει σταματήσει στο λιμάνι της Τσιβιταβέκια, βόρεια της Ρώμης, για να εξακριβωθεί αν δυο κινέζοι τουρίστες με πυρετό πάσχουν από τον κοροναϊό. Έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του πλοίου και υποβλήθηκαν σε όλες τις αναγκαίες εξετάσεις.

Οι δυο τουρίστες με καταγωγή από το Χόνγκ Κονγκ έφτασαν στο Μιλάνο το περασμένο Σάββατο και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν στο κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Σαβόνα, κοντά στην Γένοβα. Έχει απαγορευθεί η είσοδος στην καμπίνα στην οποία ταξίδευαν και τα αποτελέσματα των εξετάσεων από το νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ρώμης αναμένονται μέχρι σήμερα το βράδυ.

Παράλληλα, κάποιοι από τους Ιταλούς που διαμένουν στην Ουχάν θα επιστρέψουν με αεροσκάφος που διέθεσε η κυβέρνηση της Ρώμης. Πρόκειται για πτήση που οργάνωσε το ιταλικό υπουργείο Άμυνας και αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από την Κίνα, με εξήντα επιβάτες. Όταν φτάσουν στην ιταλική πρωτεύουσα πρόκειται να τεθούν σε καραντίνα, σε ειδικό κτήριο, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ