Ταξιδιωτική απαγόρευση στον Κάρολος Γκοσν επέβαλαν εισαγγελείς του Λιβάνου σύμφωνα με το πρακτορείο AP που επικαλείται δικαστική πηγή. 

Σύμφωνα με τη δικαστική πηγή, που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας ο Γκόσν ανακρίνεται για μια ξεχωριστή κατηγορία, που αφορά επίσκεψη του το 2008 στο Ισραήλ. Ο Λίβανος και το Ισραήλ βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση. 

Ο Γκοσν αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες στην Ιαπωνία από την οποία διέφυγε: δύο για κατ’ εξακολούθηση κατάχρηση εμπιστοσύνης και δύο για απόκρυψη εισοδημάτων της Nissan στις χρηματιστηριακές αρχές.

Σε βάρος του Γκοσν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Interpol. Η Βηρυτός διαβεβαίωσε ότι εισήλθε «νόμιμα» στον Λίβανο, με γαλλικό διαβατήριο. Ο Λίβανος και η Ιαπωνία δεν έχουν συνυπογράψει συμφωνία έκδοσης, επομένως ο Λίβανος δεν έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει το ένταλμα της Interpol. 

Ο πρώην «ισχυρός άνδρας» της Renault-Nissan, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βραζιλία, αλλά έχει λιβανέζικη καταγωγή, την Τετάρτη μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως από τη Βηρυτό και διακήρυξε την αθωότητά του.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις