Η νέα χρονιά ανέτειλε ήδη σε Ασία και Ωκεανία με φαντασμαγορικά show πυροτεχνημάτων.

 

Οι Αυστραλοί υποδέχθηκαν ήδη το Νέο Έτος με ένα εντυπωσιακό θέαμα πυροτεχνημάτων πάνω από το Λιμάνι του Σίδνεϊ, παρά τις φονικές πυρκαγιές που έχουν αναγκάσει χιλιάδες ανθρώπους να αναζητήσουν καταφύγιο σε παραλίες και υποχρεώσει πολλές πόλεις να ματαιώσουν τους εορτασμούς τους για την Πρωτοχρονιά.

Το Χονγκ Κονγκ ωστόσο ματαίωσε το δημοφιλές θέαμα των πυροτεχνημάτων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο λιμάνι Βικτόρια εξαιτίας ανησυχιών για την ασφάλεια, καθώς διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας σχημάτιζαν γιγάντιες ανθρώπινες αλυσίδες και έκαναν πορείες περνώντας μέσα από εμπορικά κέντρα.

Οι Νεοζηλανδοί ήταν μεταξύ των πρώτων που υποδέχθηκαν το 2020, με πυροτεχνήματα τα οποία φώτισαν τον νυκτερινό ουρανό πάνω από το Όκλαντ.

Δύο ώρες αργότερα, γύρω στο ένα εκατομμύριο άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Λιμάνι του Σίδνεϊ για να απολαύσουν το θέαμα των πυροτεχνημάτων, αφού οι αρχές απέρριψαν μερικές εκκλήσεις για τη ματαίωσή του σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Σίδνεϊ.

Με πυροτεχνήματα και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις σε δυτικά πρότυπα υποδέχτηκαν το 2020 και στη Βόρεια Κορέα ενώ με την παραδοσιακή τελετή με το χτύπημα της καμπάνας η Νότια Κορέα υποδέχθηκε το 2020 και η Νότια Κορέα.

Την νέα δεκαετία υποδέχτηκε και η Ταιβάν με υπερθέαμα πυροτεχνημάτων σε όλα τα χρώματα και σχέδια.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα χρονιά στο Πεκίνο έγινε με μια γιορτή φωτός και με ενθουσιασμό σε μια από τις εγκαταστάσει που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: AMΠΕ- ΑP

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: AMΠΕ

Πηγή: skai.gr