Ανησυχία εκφράζει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, για την «δυσανάλογη» όπως αναφέρει χρήση βίας από τη γαλλική αστυνομία στις διαδηλώσεις στο Παρίσι κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, όπως μεταδίδει το Anadolu.

Σύμφωνα με την Άγκυρα, τραυματίστηκε δημοσιογράφος του πρακτορείου Anadolu γεγονός που συνιστά «’’απαράδεκτη φυσική παρέμβαση’’ στην ελευθερία του Τύπου».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον δημοσιογράφο Μουσταφά Γιαλτσίν και του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση. Υποσχέθηκε μάλιστα να τον συναντήσει από κοντά.

«Ο Γιαλτσίν τραυματίστηκε στο μάτι όταν δακρυγόνο που έριξαν δυνάμεις ασφαλείας τον πέτυχε στο πρόσωπο, σπάζοντας τη μάσκα του. Μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο», μεταδίδει το Anadolu.

Η Τουρκία, έχει η ίδια δεχθεί επανειλημμένα επικρίσεις για υπέρμετρη χρήση βίας κατά διαδηλωτών στο εσωτερικό της. Το τελευταίο διάστημα, οι σχέσεις της Άγκυρας με το Παρίσι είναι ιδιαίτερα τεταμένες, κάτι που αποτυπώθηκε και κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο και στη συνάντηση Ερντογάν – Μακρόν στο περιθώριο της συνόδου.

Πηγή: skai.gr