Τριάντα εννέα (39) πτώματα μέσα σε ένα φορτηγό εντόπισαν σε βιομηχανική περιοχή της κομητείας του Έσεξ στη νοτιοανατολική Αγγλία στο Βιομηχανικό Πάρκο Ουότεργκλεϊντ στο Γκρέις, γύρω στα 35 χιλιόμετρα από το κέντρο του Λονδίνου και κοντά στις αποβάθρες του Τάμεση οι τοπικές αστυνομικές αρχές λίγο μετά τα μεσάνυχτα.
 
Ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού από τη Βόρεια Ιρλανδία συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
 
Το φορτηγό εισήλθε στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω του λιμανιού του Χόλιχεντ της Ουαλίας το Σάββατο, προερχόμενο από τη Βουλγαρία.
 
Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομικής διεύθυνσης Άντριου Μάρινερ έκανε λόγο για «τραγικό περιστατικό», προσθέτοντας ότι είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ταυτοποίησης των θυμάτων. Μεταξύ αυτών πιστεύεται ότι είναι τουλάχιστον ένας ανήλικος.

«Είναι ένα τραγικό επεισόδιο στο οποίο μεγάλος αριθμός ανθρώπων έχασαν τη ζωή τους. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της αναγνώρισης των θυμάτων, ωστόσο προβλέπω ότι αυτή μπορεί να είναι μια μακρόχρονη διαδικασία», δήλωσε ο αστυνομικός διευθυντής Άντριου Μάρινερ της αστυνομίας του Έσεξ.

«Συλλάβαμε τον οδηγό της νταλίκας σε σχέση με το επεισόδιο. Παραμένει υπό κράτηση όσο συνεχίζονται οι έρευνές μας».

Τα 39 θύματα, 38 ενήλικοι και ένας έφηβος, βρέθηκαν όλοι νεκροί. Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί καμιά διευκρίνιση για την καταγωγή των θυμάτων ούτε για το αν επρόκειτο για μετανάστες.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε τον αποτροπιασμό του μετά την ανακάλυψη. 

«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου γι' αυτό το τραγικό επεισόδιο στο Έσεξ», δήλωσε ο Τζόνσον.

«Ενημερώνομαι διαρκώς από το υπουργείο Εσωτερικών και θα συνεργασθούμε στενά με την αστυνομία του Έσεξ για να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη», πρόσθεσε. «Οι σκέψεις μου πηγαίνουν σε όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και στους αγαπημένους τους».

Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Πρίτι Πατέλ εξέφρασε από πλευρά της τον συγκλονισμό και τη θλίψη της.

«Συγκλονισμένη και θλιμμένη απ' αυτό το εντελώς τραγικό επεισόδιο», έγραψε η Πατέλ στο Twitter. «Η αστυνομία του Έσεξ συνέλαβε ένα άτομο και πρέπει να τους δώσουμε χώρο για να διεξαγάγουν τις έρευνές τους».

Πηγή: skai.gr