Επιχείρηση ενίσχυσης του πρασίνου, αποκατάστασης του ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας έγινε συντονισμένα χθες Σάββατο, από τις αρμόδιες διευθύνσεις του Δήμου Αθηναίων στο Μεταξουργείο.

Η πλατεία (Αχιλλέως και Λένορμαν) πλύθηκε και το μνημείο που βρίσκεται εκεί καθαρίστηκε ενώ κλαδευτήκαν δέντρα και τοποθετήθηκαν καινούργια φυτά. Εργασίες αντιμετώπισης φθορών έγιναν και στο σιντριβάνι, το οποίο τις επόμενες ημέρες θα φωτιστεί. Η πλατεία αλλά και ο πεζόδρομος που βρίσκεται εκεί φωτίστηκαν πλήρως, αφού αντικαταστάθηκαν όλες οι χαλασμένες λάμπες.

«Μεταξουργείο. Με πλύσιμο, καθαριότητα και φροντίδα για το πράσινο. Να είναι κάθε γωνιά της Αθήνας, χώρος για να ζεις και να τον απολαμβάνεις» έγραψε στην ανάρτηση του στο Facebook ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος βρέθηκε στο σημείο που έγιναν οι παρεμβάσεις μαζί με τους αρμόδιους αντιδημάρχους Νίκο Αβραμίδη (Καθαριότητα) και Σάκη Κολλάτο (Πράσινο - Ηλεκτροφωτισμός). Ο σχεδιασμός που έχει γίνει περιλαμβάνει ανάλογες συντονισμένες παρεμβάσεις, σε καθημερινή βάση, που μάλιστα συνεχίζονται όχι μόνο τις καθημερινές αλλά και τα Σαββατοκύριακα.

Παράλληλα συνεργεία της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων εργάστηκαν χθες το βράδυ και με πεπιεσμένο νερό αλλά και ειδικό υγρό καθαρισμού καθάρισαν το άγαλμα του Τρούμαν και όλες τις επιφάνειες στο χώρο του μνημείου.

Το ίδιο έχει γίνει και στα Εξάρχεια με το άγαλμα, όπου τα συνεργεία του Δήμου επανέρχονται καθώς άγνωστοι προκαλούν φθορές.

Χθες καθαρίστηκαν τα μνημεία και το πάρκο Ελευθερίας ενώ αντίστοιχη δράση έγινε και στην Ριζάρη. 

Πηγή: skai.gr