Ρεπορτάζ: Ναντίν Χαρδαλιά

Τον τρόπο που λειτουργούσε ο λεγόμενος «Ρασπούτιν» στην υπόθεση της Novartis περιγράφει στην κατάθεση του ο αντιεισαγγελέας, Ιωάννης Αγγελής. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση, η οποία περιλαμβάνεται στην δικογραφία και έφτασε στην Βουλή, ο αντιεισαγγελέας φέρεται να δηλώσε ότι η Ελένη Τουλουπάκη «ήθελε μια fast track δίωξη χωρίς την τήρηση δικονομικών κανόνων» στην υπόθεση της Novartis.  «Όταν πήγαμε στη Βιέννη για τη δικαστική συνδρομή εκεί απλώς τους ανακοίνωσε ότι θα ασκούσε ποινική δίωξη κατά των Α. Λοβέρδου, Μ. Σαλμά  και Α. Γεωργιάδη», είπε ο Ιωάννης Αγγελής, σύμφωνα με πληροφορίες.

«Η κ. Δημητρίου μου είπε ότι ο “Ρασπουτιν” επικοινωνούσε με την Ε. Τουλουπάκη μέσω ενός τρίτου προσώπου, έναν εισαγγελέα πρωτοδικών (δεν τον κατονομάζει). Στη δε Εισαγγελία Πρωτοδικών ο “Ρασπουτιν” είχε τη δική του ομάδα. Κάθε εντολή που της έδινα (σ.σ στην Ε. Τουλουπάκη) ως εποπτεύων  για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της αόρατης δύναμης που τον έλεγαν "Ρασπούτιν"», φέρεται να είπε στην δικαιοσύνη ο αντιεισαγγελέας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξήγησε ότι η κυρία Δημητρίου «με διαβεβαίωσε ότι ο “Ρασπούτιν”  είναι μέλος της κυβέρνησης».

Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το ποιος είναι ο πανίσχυρος “Ρασπουτιν” ο Ιωάννης Αγγελής φέρεται να απάντησε: «Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο “Ρασπουτιν”. Είναι μέλος της κυβέρνησης, που έχει τη δυνατότητα να διορίζει παιδιά και νύφες ατόμων που βρίσκονται στις ανώτερες βαθμίδες της Δικαιοσύνης και ενδεχομένως δε και ατόμων της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου».

Σε άλλα σημεία της κατάθεσής του, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να αφήνει έμμεσες αιχμές για τον πρώην πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και να σημειώνει ότι διάφορες πρωτοβουλίες που είχε δρομολογήσει ο Μιχάλης Καλογήρου για απομάκρυνση της κυρίας Τουλουπάκη διαπίστωσε ότι υπήρχε κάποια υπέρτερη αρχή που τον εμπόδιζε.