"Οι πρόωρες εκλογές δεν θα ήταν λάθος. Θα ήταν έγκλημα. Θα έθεταν σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα και τις θυσίες που έκανε μέχρι σήμερα ο κόσμος", δηλώνει ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης στον Τύπο της Κυριακής.

Aναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εκτιμά ότι "δεν οδηγούν σε νέα μέτρα", κάτι που, όπως λέει, "δεν θα το άντεχε ούτε η πραγματική οικονομία, ούτε η κοινωνία, ούτε η κυβέρνηση".

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις ορισμένων για "θερμό φθινόπωρο", επαναλαμβάνει ότι "δεν υπάρχει κανένα σενάριο επιβολής πρόσθετων μέτρων, αλλά εφαρμογής αυτών που ήδη έχουν ψηφιστεί" και υπογραμμίζει ότι "η Ελλάδα σε ένα διεθνές περιβάλλον αστάθειας και αναταραχής είναι παράγοντας σταθερότητας. Και αυτό δεν μπορεί να το ανατρέψει κανένας δημαγωγός. Είναι πλεονέκτημα που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε και όχι να τινάξουμε στον αέρα".

Πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των ΟΤΑ
Ο κ. Μιχελάκης χαρακτηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση "προπύργιο της κοινωνικής πρόνοιας", γι’ αυτό, όπως επισημαίνει, "πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση των ΟΤΑ για να βελτιωθούν αυτές οι σημαντικές υπηρεσίες προς όφελος του πολίτη. Σε κάθε περίπτωση, βούληση της κυβέρνησης είναι η στενή συνεργασία με όλους έτσι ώστε η Αυτοδιοίκηση να ανταποκρίνεται στην αποστολή της ως πυλώνας πολιτικής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών".

Αναφερόμενος στους συμβασιούχους, ειδικά στην καθαριότητα, που αναμένεται να αποχωρήσουν, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει ότι "η κάλυψη ενδεχόμενων κενών όπως για παράδειγμα στον τομέα της καθαριότητας, θα μπορούσε να καταστεί δυνατή εκ των ενόντων μέσα από το θεσμό της κινητικότητας. Σε κάθε περίπτωση πάντα, θα πρέπει πρώτα να δούμε πόσα και ποια θα είναι τα κενά που θα προκύψουν".

Σε ερώτηση αν είναι ικανοποιημένος από την πορεία επιβολής πειθαρχικών μέτρων στους δημοσίους υπαλλήλους, αλλα και τι απέγινε με τους έξι υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών που παραπέμφθηκαν προ 40 ημερών ο κ. Μιχελάκης αναφέρει:

"Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εσωτερικών, στους οποίους αναφέρεστε, ήταν συνολικά εννέα. Οι έξι παραπέμφθηκαν στο πειθαρχικό συμβούλιο και οι τρεις κλήθηκαν σε απολογία. Οι υποθέσεις αυτές βρίσκονται ήδη στα χέρια των αρμόδιων οργάνων, τα οποία σύντομα θα κληθούν να αποφασίσουν σχετικά. Θέλω να τονίσω ότι η παραπομπή των εν λόγω υπαλλήλων υπήρξε αποτέλεσμα δειγματοληπτικού ελέγχου. Οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν, γιατί το νοικοκύρεμα της δημόσιας διοίκησης αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Ήδη έχω δώσει εντολή να υπάρξει έλεγχος σε όλους τους υπαλλήλους του ΥΠΕΣ από την 01-01-2012. Επιπλέον σχεδιάζουμε να αλλάξει το ξεπερασμένο πλέον «χτύπημα» της κάρτας με ένα νέο και τεχνολογικά προηγμένο σύστημα".

Πηγή: skai.gr