Για προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους να αποτρέψουν την επένδυση των μεταλλείων, έκαναν λόγο στα υπομνήματα που κατέθεσαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, οι χαρακτηριζόμενοι ως ύποπτοι για μία σειρά από επεισόδια που έγιναν τους τελευταίους μήνες στη Χαλκιδική, συνδεόμενα με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Από το πρωί κατέθεσαν ανωμοτί 23 άτομα, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στον κατάλογο των υπόπτων για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Όλοι τους εκπροσωπήθηκαν από συνηγόρους υπεράσπισης.

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες όταν κατέθεσαν (κι αυτοί με υπομνήματα) οι πρώτοι τέσσερις από τους συνολικά 27 υπόπτους. Πρόκειται στην πλειονότητά τους για κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής. Άπαντες υποστήριξαν ότι δεν έχουν οποιαδήποτε σχέση με τα επεισόδια, αρνούμενοι τη βαρύτατη κατηγορία που διερευνούν οι διωκτικές αρχές της «συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διατάραξη των επενδύσεων, του τουρισμού και του περιβάλλοντος».

Η δικογραφία αριθμεί πάνω από 2.500 σελίδες και περιλαμβάνει απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες. Τα αδικήματα που ερευνώνται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πολυγύρου Χαλκιδικής φέρονται ότι τελέστηκαν από τις αρχές του περασμένου Μαΐου έως το τέλος Αυγούστου στην περιοχή «Λάκκος Καρατζά», στη Μεγάλη Παναγία και στην ευρύτερη περιοχή της Ιερισσού.

Πηγή: skai.gr