Κλείσιμο

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή 50 κλινών ΜΕΘ στο «Σωτηρία» με δωρεά της Βουλής

Της Ναντίν Χαρδαλιά


Τη δωρεά συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή 50 κλινών Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Σωτηρία», υπέγραψε την Πέμπτη η Βουλή με τις αντισυμβαλλόμενες εταιρίες.

Οι υπερσύγχρονες και πλήρως εξοπλισμένες νέες κλίνες ΜΕΘ προγραμματίζεται να παραδοθούν σε πλήρη λειτουργία εντός 2 μηνών ημερών από την έναρξη των εργασιών και αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά και σε μόνιμη βάση το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στο πλαίσιο της δωρεάς, η οποία προχώρησε κατόπιν αποδοχής σχετικού αιτήματος του Υπουργού Υγείας και από τα αποθεματικά της Βουλής,  προβλέπεται και η κατασκευή πεζογέφυρας, η οποία θα συνδέει τα χειρουργεία του νοσοκομείου με τον χώρο της νέας ΜΕΘ.

«Η Βουλή των Ελλήνων έχει διαχρονική παράδοση στην κοινωνική προσφορά. Τελευταία όμως, η υγειονομική περιπέτεια της χώρας ανέβασε τον πήχη για όλους και όλες μας. Βρισκόμαστε λοιπόν σήμερα εδώ, μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα, στην πάλη της Πολιτείας και του λαού να μη σηκώσει κεφάλι αυτός ο δαίμονας, ο οποίος απειλεί την παγκόσμια υγεία προκειμένου να ολοκληρώσει η χώρα μας αυτό το πολύ καλό αποτέλεσμα που είχε στη χαλιναγώγησή του», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Για εξαιρετική δωρεά έκανε λόγο ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι η εν λόγω πρωτοβουλία ενισχύει το ΕΣΥ «και εγγυάται τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε, εάν κι εφόσον χρειαστεί, την οποιαδήποτε πρόκληση έρθει στο μέλλον, σε αυτή την πολύ μεγάλη περιπέτεια της δημόσιας Υγείας».

«Εάν στη Μεταπολίτευση ήταν ένα πολύ μεγάλο ζητούμενο το να βρει ένας συμπολίτης μας κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, η Βουλή των Ελλήνων συμβάλλει στο να βελτιωθεί αυτό και να φτάσουμε σύντομα, όπως έχουμε υποσχεθεί, να έχουμε τον μέσο όρο της ΕΕ, 12 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις πολύ μεγάλες ανάγκες οι οποίες πάντα προκύπτουν», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Τον υψηλό συμβολισμό της εν λόγω δωρεάς υπογράμμισε από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης,  σημειώνοντας πως  «δείχνει ότι η ελληνική Πολιτεία, ο ελληνικός λαός είναι ενωμένος απέναντι στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Τα έχουμε καταφέρει μέχρι στιγμής, ο αγώνας συνεχίζεται και στο τέλος θα βγούμε όλοι νικητές».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ