Kορωνοϊός: Διακοπή λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων και λαϊκών αγορών προτείνει ο Χατζηθεοδοσίου

Κλείσιμο για δύο εβδομάδες και των εμπορικών καταστημάτων και προσωρινή διακοπή των λαϊκών αγορών και των συναθροίσεων σε εκκλησίες προτείνει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μετάδοσης του κορωνοϊού.

Στη δήλωσή του ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει τα εξής:

"Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, το μέλημα όλων μας πρέπει να είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Ήδη έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα, όμως η κρισιμότητα της κατάστασης επιβάλει ακόμα πιο τολμηρές και δραστικές κινήσεις. Σε αυτό το πλαίσιο καλώ την κυβέρνηση να αποφασίσει το κλείσιμο για δύο εβδομάδες και των εμπορικών καταστημάτων. Οι πιθανότητες μετάδοσης του κορονοϊού πρέπει να ελαχιστοποιηθούν και ο περιορισμός της οποιασδήποτε δραστηριότητας στο σημείο που βρισκόμαστε, θα συμβάλει αποφασιστικά σε αυτή την προσπάθεια.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση οφείλει να εξαντλήσει κάθε περιθώριο άσκησης πίεσης στους εταίρους προκειμένου να μειώσει τους υψηλούς στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων και να εξασφαλίσει παράταση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για να στηρίξει την οικονομία της χώρας, την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία. Βιώνουμε συνθήκες έκτακτης ανάγκης και σήμερα τίποτα δεν είναι ίδιο με το χθες.

Πάντα με γνώμονα το κοινό καλό, πρέπει να ληφθεί η γενναία απόφαση να κλείσουν και οι εκκλησίες. Η συνάθροιση ανθρώπων στον ίδιο χώρο, μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική. Σέβομαι απεριόριστα το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά οφείλουμε να δούμε πως μπορούμε να θωρακιστούμε απέναντι σε έναν ύπουλο εχθρό.

Με την ίδια λογική, να περιορίσουμε τις συναθροίσεις πολιτών, πρέπει προσωρινά να διακοπεί και η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Τέλος, απευθύνω έκκληση σε συναδέλφους και συμπολίτες να συμμορφώνονται με τις οδηγίες των ειδικών. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έχει ήδη προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες προφύλαξης, τόσο για τα μέλη του στα οποία συστήνει να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα παροχής των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Ε.Ε.Α., όσο και για τους εργαζόμενους του.

Είναι ώρα ευθύνης. Και ατομικής και συλλογικής. Από το πως θα δράσουμε τώρα, μπορεί να καθοριστεί το μέλλον μας. Και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα να ρισκάρουμε με την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων και των συνανθρώπων μας."

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ