Χαρδαλιάς: 121 επαφές των 34 κρουσμάτων της κλινικής στο Περιστέρι σε καραντίνα

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τόνισε ότι τα θετικά αποτελέσματα από την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, επιτρέπουν τη συζήτηση για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού. Είπε ότι τα μέτρα ισχύουν μέχρι 4 Μαΐου και ζήτησε από τους πολίτες να τα τηρήσουν το τριήμερο της Πρωτομαγίας. «Εάν βγούμε από το σπίτι θα πρέπει να το κάνουμε με προσοχή. Η έξοδος από το σπίτι γίνεται για συγκεκριμένους λόγους», είπε χαρακτηριστικά.

Για την κλινική Ταξιάρχαι στο Περιστέρι ανέφερε ότι από την διαδικασία ιχνηλάτησης έχουν τεθεί σε καραντίνα 121 επαφές από τα 34 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Επίσης, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό 39 γιατροί της κλινικής. Ο κ. Χαρδαλιάς είπε ακόμα ότι όλα τα τεστ ήταν αρνητικά στη δομή υγείας στα νότια προάστια.

Για τους μουσουλμάνους θύμισε την ΚΥΑ που υπάρχει για όλα τα δόγματα και τις θρησκείες λόγω του Ραμαζανιού. Επισήμανε ότι θα γίνονται τελετές κεκλεισμένων των θυρών αποκλειστικά από θρησκευτικό λειτουργό και βοηθητικό προσωπικό που δεν υπερβαίνει τα 4 πρόσωπα.

Πηγή: skai.gr