Τσιόδρας: Συνεχή επικοινωνία με γιατρό όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα και περιορίζονται κατ' οίκον

Την αναγκαιότητα οι ευπαθείς ομάδες με υποκείμενα νοσήματα που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό, έχοντας παρουσιάσει συμπτώματα κορωνοιού, να βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με γιατρούς, τόνισε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφορικά με την είδηση του θανάτου 41χρονης γυναίκας,που έπασχε από τον ιό, στο σπίτι της στην Καστοριά.

Όπως τόνισε ο κος Τσιόδρας, σύμφωνα με πληροφορίες που γνωρίζει, οι οποίες εντούτοις δεν έχουν επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής επισήμως, η άτυχη γυναίκα αντιμετώπιζε σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα γεγονός που συνεπαγόταν πως ανήκε στην κατηγορία των ευπαθών ομάδων.

Υπογράμμισε λοιπόν πως είναι ζωτικής σημασίας οι ασθενείς με κορωνοιό που αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό να είναι σε συνεχή επικοινωνία γιατρούς και να ελέγχονται συστηματικά για την πορεία της νόσου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η 41χρονη μητέρα τριών παιδιών που πέθανε στο σπίτι της, σε έναν απομακρυσμένο οικισμό της Καστοριάς, είχε άσθμα.

Είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικό με τον ιο και συγκεκριμένα πυρετό. Φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση της υγείας της, κλήθηκε ασθενοφόρο, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες έως ότου να φθάσει στο σημείο η γυναίκα εξέπνευσε.

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή ελήφθη και δείγμα, το οποίο σήμερα βγήκε θετικό στον κορωνοϊο.

Πηγή: skai.gr