Tσακρής στον ΣΚΑΪ: Είμαστε σε τροχιά τέταρτου κύματος κορωνοϊού

Σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοιού ακόμη και εντός Αυγούστου, επιβεβαιώσε πως είμαστε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο ο Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης του Ε.Κ.Π.Α και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου υγείας, κληθείς να σχολιάσει την επιδημιολογική κατάσταση στην χώρα.

Ο καθηγητής επεσήμανε πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα που βαραίνει αυτή την στιγμή όλη την Ευρώπη.

Όπως εξήγησε, το πρόβλημα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και την χαλάρωση των μέτρων πανευρωπαικά, όσο και με το γεγονός πως το ιικό φορτίο είναι ήδη πιο υψηλό σε σχέση με πέρσι.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση πως είναι πιθανό ακόμη και εντός του καλοκαιριού να δούμε τοπικές εστίες υπερμετάδοσης και εκεί θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής συμπληρωματικών μέτρων.

Ο κος Τσακρής, επεσήμανε την αναγκαιότητα και την αξία του εμβολιασμού, σε αυτή τη φάση. Επιπρόσθετα, υπενθύμισε πως τα περισσότερα κρούσματα αφορούν πλέον νεαρές ηλικίες, και σε αυτές ακριβώς αναμένουμε πλέον να βλέπουμε εξάρσεις του ιού.

"Οι νέοι θα λέγαμε στην ουσία οδηγούν αυτή τη στιγμή την πανδημία, γενικότερα σε ευρωπαικό επίπεδο" είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν συντεταγμένα μέτρα και οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας.

Πηγή: skai.gr